Kada će se publika vratiti na bh. fudbalske stadione?

Čekaju se odgovori nadležnih institucija

Kada će se publika vratiti na bh. fudbalske stadione?

Adnan Beganović

Iz fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su protekle sedmice sa nadležnim institucijama Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske razgovarali o povratku publike na bh. stadione.

Obavili su predstavnici Saveza razgovore sa predstavnicima Ministarstva zdravlja FBiH i Instituta za zdravlje RS te im nakon toga poslali molbu za odobrenje organizacije utakmica uz prisustvo gledalaca.

U molbi su iz Saveza objasnili na koji način bi se u prvom "valu" publika vratila na stadione, o čemu je SportSport.ba već i pisao, a od ogromnog značaja je to što i predstavnici nadležnih institucija iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske imaju razumjevanje za ovu problematiku.

Potvrdio nam je to i predsjednik Takmičarske komisije Milorad Lale, koji je prisustvovao ovim razgovorima.

"Optimista sam, pogotovo nakon ovih razgovora. Mogu vam reći da sam pozitivno iznenađen. Vidjet ćemo, doista se trudimo, radimo sve što je u našoj moći da se makar dio publike vrati na stadione i vjerujemo da uz određene mjere i odgovornost neće biti nikakvih problema", istakao je Lale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, iako zrači optimizmom, prvi čovjek Takmičarske komisije smatra da je povratak realno očekivati od 8. kola.

"Po meni, nije realno da to bude već od petka. Nismo još dobili odgovore iz Federacije i Republike Srpske, no očekujemo da bi u toku ove sedmice moglo i to biti završeno i da onda od 8. kola krenemo u realizaciju povratka publike na stadione", dodao je Lale.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Pa za 80posto klubova i stadiona korona traje vec 20godina. Savez nam je veci virus od svega drugog jer nam publike ionako nema
10 0
nedoni46
kolko dvolicno ljudi pricaju... prvo kad je bilo 10 zarazenih ne moze se igrat sad sa 300 moze (hvala Bogu pa se vracamo, ali opet je dvolicno), onda onaj Stevanovic prvi bio nastavi, nastavi, najglasniji bio, onda se zali kaze mislite li na zdravlje, smeta mu sto igra u 5 popodne...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi