Bavarci bez milosti: Atletico Madrid deklasiran u Minhenu

Odlično počeli put ka odbrani titule

Bavarci bez milosti: Atletico Madrid deklasiran u Minhenu

E. Čaušević

Bayern je na najbolji način počeo novu sezonu Lige prvaka i put ka odbrani titule prvaka Evrope.

Bavarci su prošle sezone pokorili Evropu jer su postali prvi klub koji je u svakom meču Lige prvaka u sezoni ostvario pobjedu. Put ka odbrani trofeja počeo je teškim ispitom jer je večeras u Minhenu gostovao Atletico Madrid.

Međutim, Bayern je ponovo pokazao da dominiraju u evropskom fudbalu jer su bez previše muke pobijedili madridski klub sa 4:0.

Bayern je do prednosti stigao u 28. minuti utakmice kada je Kimmich fantastično uposlio Comana koji je bez problema savladao Oblaka za 1:0.

Drugi gol na meču vidjeli smo u 41. minuti. Ovaj put Coman je bio asistent, a mrežu Atletico Madrida zatresao je Goretzka koji je tako udvostručio prednost njemačkog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid je početkom drugog dijela smanjio na 2:1, ali je sudija opravdano zbog ofsajda poništio ovaj gol. Nakon toga Bayern je s dva gola sve riješio u ovom meču.

Njemački klub je u 66. minuti poveo sa 3:0, a ovaj put gol je postigao Tolisso. Konačnih 4:0 samo šest minuta kasnije postavio je Coman svojim drugim golom na utakmici.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
"Ne mozes vozit 200 na sat auto koje maksimalno ide 100.." Niko Kovac
11 0
TesanjskiBrnjo
Cestitke Brazzi, Bayern gazi sve pred sobom, a kreator te gazilice je Bosanac.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi