Nurkić: Kevin Durant nikada ne bi uspio u Bosni!

"Kad si visok, odmah si centar"

Nurkić: Kevin Durant nikada ne bi uspio u Bosni!

Edmir Škorić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić dao je zanimljiv intervju, a u jednom trenutku se dotakao Kevina Duranta.

U suštini, Nurkić je govorio o tome da danas mnogi visoki igrači ne moraju biti nužno centri, već da mogu da igraju na poziciju šutera, pa čak i playmakera.

Prema mišljenju bh. košarkaša, Kevin Durant bi, da je rođen u BiH ili u nekoj od zemalja regije, danas bio - centar.

"Prije je bilo kada si visok ti si centar i bez obzira šta možeš i znaš da uradiš ti si centar. Sada te gledaju i pitaju šta možeš još s loptom da uradiš. Pa, pogledajte Kevina Duranta. Da je KD rođen u Bosni ili u nekim susjednim zemljama bio bi sigurno centar i ne bi imao šansu da igra ono što igra u NBA. To je jednostavno način na koji se radi ovdje", rekao je Nurkić za Basketball Network.

Top Komentari

Edin Merlin
Odmori malo sa brukanjem ljudino.....
1 6
Paradajz
daj ba ne seri vise, Durant bi uspio bilo gdje
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi