Ronald Koeman: Imam listu 'žrtava' i listu pojačanja, ali sve je do kluba

Hoće li praviti promjene ove zime?

Ronald Koeman: Imam listu 'žrtava' i listu pojačanja, ali sve je do kluba

Edmir Škorić

Uoči utakmice Athletic - Barcelona, koja se igra sutra navečer s početkom u 21h, održana je press konferencija katalonskog tima.

Ronald Koeman želi pobjedu na San Mamesu, ali svjestan je da to neće biti lako, naročito ne s obzirom na formu njegovog tima ove sezone.

"Moramo da postignemo drugi gol, jer bi na taj način uništili vjeru protivnika da može da se vrati", kazao je Koeman, aludirajući na to što njegov tim često povede s 1:0, ali teško na kraju zadrži prednost.

"Athletic ima novog trenera, možda bude promijenjen sustav, iako su samo dva dana radili zajedno novi trener i igrači. Mislim da to neće biti veliki uticaj i da neće biti većih problema. Mada, moramo da budemo spremni na sve solucije", kazao je Koeman.

Nizozemski trener smatra da je uzaludno kukati na zgusnut raspored.

"Mi smo mirni jer u životu postoje stvari koje ne možete da kontrolišete. Slijedimo protokole La Lige, a što se tiče rasporeda, znamo da je težak, no svima je. Moramo da odigramo sve utakmice".

Oglasi

Osvrnuo se ponovo na nešto slabiju realizaciju napada, naročito na gostovanjima.

"Momčad pokušava jednako da igra i kod kuće i u gostima. Stvaramo šanse, no moramo da ih koristimo. U gostima nismo učinkoviti kao što bi trebalo da bude učinkovit neko ko igra za Barcelonu. Griješili smo dosta u odbrani, ali moramo da se trudimo, da gledamo naprijed i da se poboljšavamo".

Dodaje kako će se Sergi Roerto vratiti krajem mjeseca, dok je još nepoznato kada će se Ansu Fati vratiti.

Osvrnuo se kratko i na januar i moguće transfere.

"Bilo koji trener na svijetu uvijek gleda na januar kao na mjesec u kojem može napraviti promjene i poboljšati ekipu, pa tako i ja. Napravio sa listu mogućih žrtava i nogometaša koje bi bilo zanimljivo dovesti, ali to ovisi o klubu", jasan je bio Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitali su ga i o Luisu Suarezu, koji je olako pušten u Atletico, a sa devet golova sada je na vrhu liste strijelaca i njegov tim je vodeći u ligi.

"Ne volim da odgovaram pitanja o Suarezu. Puno poštujem Luisa, ali imamo svoje napadače".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

w41k3r
Debil neviđenih razmjera
5 0
19211921
Kolika budala moras biti i komunikacijski da kazes da pojedine svoje igrace ne zelis i da ih smatras "zrtvama" i onda ocekujes od istih da se bore za tebe
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi