Hrabri Makedonci srušili Njemačku u Duisburgu, Italija i Engleska rutinski

Čudo nad čudima!

Hrabri Makedonci srušili Njemačku u Duisburgu, Italija i Engleska rutinski

S. Grebović

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 3. kolo kvalifikacija za SP u Kataru, a viđeno je jedno veliko iznenađenje.

Režirali su ga sjajni Makedonci koji su u gostima savladali veliku Njemačku rezultatom 2:1.

Dva sjajna gola su postigli izabranici Igora Angelovskog. Prvi je bio djelo Gorana Pandeva u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

U nastavku su Nijemci bacili sve karte u napad, a do pogotka su došli sa bijele tačke u 55. minuti kada je Gundogan bio precizan.

Treba istaći i to da gostima sa druge strane nije bio dosuđen čist penal, ali je pravda zadovoljena pet minuta prije kraja meča kada je nakon fenomenalne akcije Elmas pogodio na asistenciju Ademija.

Gosti su do kraja izdržali i slavili veliku pobjedu kojom su na najbolji način najavili EURO na koji su se plasirali.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Engleske nad Poljskom za koju zbog povrede nije igrao Lewandowski. Gordi Albion je slavio sa 2:1 golovima Kanea i Maguirea, dok je za Poljake pogodio Moder.

Talijani su također došli do rutinske pobjede i to na gostovanju u Litvaniji sa 2:0. Za Azzurre su pogađali Sensi i Immobile u drugom poluvremenu.

Top Komentari

LUFC
Svaka čast Makedoncima. Učinili su večeras ono što mi nikad nismo, dobiti takmičarsku utakmicu protiv bilo kojeg velikana.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi