Tušanj i Koševo danas će biti u centru pažnje

Svaki bod će biti važan

Tušanj i Koševo danas će biti u centru pažnje

Edmir Škorić

U subotu se nastavlja 24. kolo Premijer lige i pred nama su tri zanimljiva duela.

Kako odmiče sezona, tako je sve zanimljivije, pa uobičajena floskula o "zanimljivim mečevima koji nas očekuju" zaista nije samo floskula. U Tuzli na stadionu Tušanj od 15 sati Sloboda će ugostiti Željezničar.

Sve je već najavio Amar Osim jučer u izjavi rekavši da se sastaju dvije time sa lošim skorom. I ništa nije slagao, jer Tuzlaci ne znaju za bod proteklih pet mečeva, dok Željezničar nije osjetio slast pobjede od nastavka sezone.

Plavi gube dah, sve su dalje od pozicija koje garantuju igranje u Evropi, a Sloboda je samo tri boda od opasne zone i novi poraz bi je samo dodatno gurnuo u ambis. Dakle, suvišno je bilo šta onda govoriti, zna se šta nas od 15 sati čeka na Tušnju u duelu starih rivala.

MOZZART nudi sjajne kvoe na ovaj meč, a okladu ostavite OVDJE.

Jednako bitan je i meč koji se od 17 sati igra na Koševu. Sarajevo i Široki Brijeg također su dugogodišnji rivali, čije utakmice bivaju dosta napete, tvrde, ponekad s pretjeranim tenzijama, ali znale su i da budu jako efikasne.

Oglasi

S obzirom da je veliki pritisak i da je ulog veliki, ne treba očekivati neku nogometnu ljepoticu, ali uzbudljiv duel svakako. Sarajevo ima priliku da eventualnom pobjedom napravi veliki korak ka tituli, a i sa jednim bodom bi održao pet bodova prednosti koje trenutno imad nad Borcem i Širokim.

U slučaju da Široki iznenadi pa dođe do pobjede, primaklo bi se na samo dva boda i tek onda bismo dobili pravu dramu u borbi za titulu.

MOZZART i na ovaj meč nudi sjajne kvote, a okladu ostavite OVDJE.

Treći meč današnjeg programa Premijer lige igra se u Krupi i nekako je u sjeni gore navedenih derbija. Krupa će ugostiti Tuzla City koji dolaskom Husrefa Musemića ne zna za poraz i ima priliku da se novom pobjedom uključi u borbu za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa je na šest bodova od mirne luke i ako danas ne ostvari pobjedu, moći ćemo slobodno da je proglasimo drugoligašem. Dakle, još jedan meč gdje će se ginuti za svaku loptu i gdje se svaka šansa mora iskoristiti ako se želi pobijediti.

Tuzla City očekivano ima ulogu favorita, tako misle i kladionice, a ovdje pogledaje kompletnu ponudu za navedeni meč.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Tušanj u centru pažnje? Za sto se na Tušnju ta dva tima bore ? Možda za KUP Šljiva iz Gračanice ? Da nije to ?
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi