Premijera u Dolini ćupova: Današnja utakmica na Grbavici će biti poputno novo iskustvo

Po uzoru na Evropu i svijet

Premijera u Dolini ćupova: Današnja utakmica na Grbavici će biti poputno novo iskustvo

Admin Čaušević

Gledajući utakmice Lige petica mnogi ljubitelji fudbala u BiH su na pojedinim stadionima primjetili fotografije navijača na reklamama. 

Nešto slično ćemo danas gledati na stadionu Grbavica tokom utakmice Željezničar - Olimpik, ali i tokom narednih domaćih mečeva sarajevskih Plavih.

Tokom sedmice Željezničar je potpisao ugovor sa sportsko-tehnološka kompanijom što znači "dolazak" navijača na Grbavicu u vidu prikazivanja njihovih fotografija na led displayima oko terena.

Projekat sarajevskog kluba po uzoru na mnogobrojne evropske klubove će debitovati danas kada u Dolini ćupova u okviru malog gradskog derbija gostuje Olimpik.

🔵 For the first time, Željo club members can show how they cheer! 💥 These Plavi fans will support the team on today's...

Posted by Seyu on Saturday, April 24, 2021

Željezničar će tražiti bodove kako bi sebi koliko-toliko vratio nadu da može do Evrope, ali isto tako i stigao do prve pobjede ovog proljeća. Na drugoj strani Vukovi žele novo iznenađenje nakon što su u prethodnom međusobnom duelu slavili s 0:1. Favorit se zna, a evo kako to vide u MOZZART kladionici. OVDJE ostavi okladu!

Oglasi

Inače, nakon potpisa ugovora predsjednik FK Željezničar Samir Cerić je govorio o pogodnostima i šta za klub znači potpisivanje ugovora sa Seyu kompanijom.

"FK Željezničar nije samo najuspješniji bh. fudbalski klub svih vremena i jedan od najstarijih klubova s područja bivše Jugoslavije; to je institucija i način života. Njegova baza navijača koja premašuje nekoliko stotina hiljada daje Klubu globalni imidž i zaslužuje inovacije u najboljem smislu riječi", kazao je Cerić te nastavio:

"Budući da smo prvi pokrenuli još jedno sportsko-tehnološko rješenje putem SEYU-a, namjera nam je da dovedemo naš Klub u vrlo jaku finansijsku poziciju kao inovatori u regiji po tom pitanju kako bi postali prepoznati što se tiče tehnoloških inovacija. SEYU nudi ogromne pogodnosti za FK Željezničar, uključujući stvaranje dodatnih prihoda na već prodanim komercijalnim površinama izravnom komercijalizacijom baze navijača, širenjem marketinškog portfelja koji se nudi sponzorisanju marki, uključivanjem navijača u stvarnom vremenu i isporukom visoko angažiranih, moderiranih, brendiranih, sadržaja koji generiraju navijači na društvenim mrežama.

SEYU-ova platforma koristit će postojeću informatičku infrastrukturu, poput perimetralnih LED reklama, pa FK Željezničar neće trebati ulagati u hardver kada je SEYU u pitanju, a sistem i infrastruktura se mogu postaviti u roku od 48 sati prije svake domaće utakmice. Seyu također može voditi marketinške kampanje lojalnosti ili izravnu prodaju VIP doživljaja fotografija navijača za Željezničar.

Tom Vechy Vecsernyes, suosnivač i izvršni direktor kompanije Seyu je za Cerića kazao da je virizionar koji razumije tehnologiju 21 stoljeća u sportskoj industriji.

"Kad sam prvi put razgovarao sa Samirom Cerićem, brzo sam shvatio da razgovaram s vizionarom koji je razumio tehnologiju 21. stoljeća u sportskoj industriji i želio ju je unijeti u svoj klub i pozicionirati ga kao regionalnog lidera što se inovativnih tehnologija tiče."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iza Cerića i FK Željezničar stoji sjajan tim i vrlo smo ponosni što smo dio njihove vizije. Ova saradnja s najuspješnijim bh. fudbalskim klubom i jednim od najstarijih na Balkanu postavlja važnu prekretnicu za Seyu da poveća svoju prisutnost u onom dijelu svijeta u kojem je fudbal više od sporta, to je način života i navijači su nevjerojatno strastveni."

Ovaj novi pristup stavlja nas u snažnu poziciju da globaliziramo i komercijaliziramo imidž Kluba širom svijeta i pružimo našim navijačima više jer to zaslužuju, ali također i našim sponzorima i partnerima. Jedna od mojih ambicija bila je i pozitivno mobilisati jaku bh. dijasporu širom svijeta (posebno u SAD-u, Skandinaviji, Njemačkoj i Australiji), a ova nova tehnološka platforma omogućit će nam to “dovođenje” naše globalne baze navijača na našu Grbavicu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Ima li željkan jos uvijek navijače ili su svi prešli da navijaju za Borac ? Koja je utakmica danas važnija za Mitomane Borac Široki ili Željkan Olimpik ?
5 16
E.Car
Ma pustite nas na tribine, sve je ovo lijepo ali dlanove i glas ništa ne može zamjeniti.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi