Ivković: Zrinjski ima igru koju svi žele, Bilbija je nogometni pokvarenjak, ovo je škola za nas

Trener Željezničara

Ivković: Zrinjski ima igru koju svi žele, Bilbija je nogometni pokvarenjak, ovo je škola za nas

Haris Zilić

Željezničar je doživio ubjedljiv poraz od Zrinjskog rezultatom 3:0 u četvrtom kolu Premijer lige BiH.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj se obratio i trener Željezničara Tomislav Ivković, koji je dao zanimljivu analizu utakmice.

"Čestitam Zrinjskom na odličnoj pobjedi i sjajnoj igri od prve sekunde. Neočekivana predstava moje ekipe. Zrinjski je pokazao i što sam očekivao brzinu, dubinu, mi smo imali manjak neiskustva koje je bilo na strani Zrinjskog, idemo dalje, ovo će biti dobra škola za naše mlade igrače", rekao je Ivković zatim dodao:

"Odmah nas je Zrinjski presjekao. Loše smo stajali, pogotovo po boku. Stvarali su nam višak igrač. Evidentno je da neke stvari nisu išle u glavu igrača."

Ivković je izdvojio nekoliko fudbalera Zrinjskog, ali i naveo da su favoriti za titulu.

"Ćorluka je vrlo intersantan igrač, imaju i dva jako dobra malda igrača Bašića i Savića. Tu imaju i Bilbiju koji je nogometni povkarenjak. Kada ga nema zabije vam gol, opasan igrač. Zrinjski je veoma ozbiljan kandidat za titulu. Takav fudbal žele svi da igraju."

O izostanku Boje?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Htio sam sa Zdunićem da dobijemo na brzini, da imamo tri vezna u sredini, da ulazi u prostor, da zaprijetimo Zrinjskom, uspjeli smo nešto u par situacija. Od svakog igrača želim maksimum."

Ivković je također rekao da je imao i porodičnih problema obzirom da mu je otac bolestan, tako da je svaki trenutak čekao nove vijesti, a kompletnu press konferenciju pogledajte u narednom videu.

Top Komentari

samkoni
Manjak neiskustva??????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi