Prva pobuna u dream teamu: Uobražena zvijezda ne želi da igra s Messijem, traži odlazak!

Možda i očekivano

Prva pobuna u dream teamu: Uobražena zvijezda ne želi da igra s Messijem, traži odlazak!

Admin Čaušević

Kada u svlačionici imate nekoliko igrača koji žele biti najbolji na svijetu ili prva zvijezda ekipe onda je "fitilj tanak" pa je formiranje određenih klanova vrlo moguće. 

Fudbalski svijet je prije nekoliko dana doživio blagi zemljotres kada je saopšteno da Lionel Messi poslije dvije decenije napušta Barcelonu. Kao naredni klub izabrao je PSG.

Messi je bio šlag na tortu. Parižani su proteklih sedmica doveli niz zvučnih imena. Stigli su Gianluigi Donnaruma na gol, Sergio Ramos i Achraf Hakimi u odbranu te Georginio Wijnaludim i Danilo Pereira u vezni red.

Ukoliko se na već postojeći tim sa Marcom Verrattijem, Marquinhosom, Angelom Di Mariom, Kylianom Mbappeom i Neymarom dodaju nova pojačanja jasno je da je na Starom kontinentu formiran novi super snažni tim.

Međutim, prema posljednjim infromacijama iz Francuske pojedinci su već počeli da se bune jer smatraju da će dolaskom Messija biti u drugom planu. Pobunu je pokrenuo Mbappe.

Mladi 22-godišnjak je poznat po svojoj uobraženosti, čak je imao i problema u reprezentaciji Francuske zbog svog karaktera, načina igre, a vrlo često i sebičnosti. Dolazak čarobanjaka iz Rosarija mu je očigledno teško pao.

Oglasi

Thibaud Vezirian, novinar dobro upućen u dešavanja u PSG-u, je danas otkrio informaciju kako je Mbappe zatražio odlazak iz kluba te da ne želi da igra s Messijem.

Francuski novinar je u objavi na Twitteru naveo i da zvijezda Trikolora ne želi produžiti ugovor s Parižanima te da će otići ovog ljeta ili narednog kao slobodan igrač i to u Real Madrid.

Inače, na današnjem predastavljanju argentinskog napadača klupski predsjednik Nasser Al-Khelafi je imao poruku za Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mbappe je igrač PSG-a i njegova budućnost je jasna. Rekao je da želi kompetitivan tim. Zar može više kompetitivan? Nema više izgovora da napravi bilo šta nego da ostane u klubu", poručio je Al Khelaifi.

Međutim, teško da će reprezentativac Trikolora previše mariti za ovim riječima. Proteklih mjeseci su dugo trajali pregovori oko produženja ugovora, ali do dogovra nije došlo. Tako da sada PSG ozbiljnu rizikuje da izgubi Mbappea na način na koji je doveo Messija - potpuno besplatno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Kako samo lazete, ni treninga nisu imali zajednickog a vec nece da igraju. Novinarcici jel vas stid??
14 0
rime_
Idi Mbappe. Idi u City!
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi