Miralem Pjanić već izabrao koji broj će nositi u Bešiktašu

Stigao iz Barcelone na posudbu

Miralem Pjanić već izabrao koji broj će nositi u Bešiktašu

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić uspio je napustiti Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu Bešiktaša.

Pjanić se cijelo ljeto povezivao s nekoliko evropskih klubova, a mnogi su očekivali da će se vratiti u Seriju A i ponovo zaigrati u Juventusu, ali se to na kraju nije desilo.

Nakon što je završen prelazni rok u najjačim evropskim ligama očekivalo se da će Pjanić ostati u Barceloni iako ga je Ronald Koeman otpisao, no bh. veznjak je na kraju uspio da pronađe novi klub.

Naime, sinoć je turski Bešiktaš zvanično potvrdio da je Pjanić novi fudbaler ovog kluba i da je u Istanbul stigao na jednogodišnju posudbu.

Bešiktaš je poslao privatni avion po Pjanića na sarajevski aerodrom jer se on nalazi s reprezentacijom BiH pred mečeve protiv Kuvajta i Kazahstana.

To najbolje pokazuje koliko je turski klub želio da angažuje Pjanića, a bh. veznjak po dolasku u Istanbul na ljekarske preglede nije skidao osmijeh s lica i bilo je jasno koliko mu znači što je uspio da pronađe novi klub.

Također, ubrzo nakon što je njegova posudba u Bešiktaš ozvaničena turski klub je otkrio i koji broj će Pjanić nositi u novoj ekipi.

Naime, Pjanić je izabrao broj 15 koji je nosio na početku svoje karijere kada je debitovao za Metz, a kasnije i u Romi za kojiu je igrao pet sezona i na dresu je nosio upravo broj 15.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Opis nije dostupan.

Pjanić će se na kraju sezone navjerovatnije vratiti u Barcelonu jer prema pisanju španskih medija Bešiktaš neće imati šansu da otkupi njegov ugovor.

Top Komentari

Teško će igrati u Bešiktašu. Turska liga agresivnija od španske i italijanske.
0 17
user1596132192
U Barci ga nije morao ni birati, al haj. Sretno Mire, da igras a ne da grijes klupu zaslužio si
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi