Barcelona spremila otkaz Ronaldu Koemanu
Foto - EPA

Uskoro će biti bivši

Barcelona spremila otkaz Ronaldu Koemanu

Midhat Šljivak

Ronald Koeman (58) navodno će dobiti otkaz na klupi Barcelone.

Nakon još jedne slabe partije tima u utakmici protiv Granade (1:1), rukovodstvo kluba navodno je odlučilo uručiti otkaz nizozemskom stručnjaku.

Koemanu će otkaz biti uručen čim klub dogovori dolazak novog trenera. Odluka je već donijeta i čeka se samo zvanična potvrda koja bi mogla doći u narednim danima.

Nekoliko zvučnih imena povezuje se sa Barcelonom. Među njima su Andrea Pirlo, Philipp Cocu, Antonio Conte, Xavi, Joachim Low...

Ugledni novinar Gerard Moreno tvrdi da je najveći kandidat za klupu Barcelone bivši trener Juventusa Andrea Pirlo, koji je trenutno bez posla.

Ronald Koeman preuzeo je Barcelonu u augustu prošle godine od Quiquea Setiena i klub je vodio u ukupno 59 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemac je vodeći katalonskog velikana ostvario je 36 pobjeda, 11 utakmica je odigrao neriješeno i upisao je 12 poraza.

Sa Barcelonom Koeman je prošle sezone osvojio Kup Kralja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
U slučaju otkaza će dobiti 13 miliona €,ako mu ne produže ugovor 6 miliona €....najgori trener u zadnjih 10 godina
14 0
Laporta
Pirlo nimalo bolji trener od Koemana nije... Cak je lošiji,sve u svemu jako losi dani su pred katalonskim divom...mozda jedino Xavi moze spasiti stvar,jedino on shvata filozofiju Barce
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi