Do sada neviđena rukometna panenka: Podbacio je loptu, golman završio na leđima

Magija Bustera Juula

Do sada neviđena rukometna panenka: Podbacio je loptu, golman završio na leđima

Admin Čaušević

"Hoću, neću, hoću, neću", vjerovatno je ta rečenica prolazila kroz glavu strijelcu najatraktivnijeg rukometnog sedmerca u historiji. 

Prošlo je nekoliko dana otkako je Buster Juul izveo panenku, a njegova majstorija je tek sada postala viralna. Nema sumnje da se radi o zaista fantastičnom golu.

Juul je pobjedi svog Aalborga protiv Holstebra (36:27) izveo magiju sa linije sa sedam metara a način na koji je to uradio zaslužuje veliku hrabrost.

Krenuo je da šutira, da bi zatim podbacio loptu ispod ruke te prebacio protivničkog golmana. Lopta je završila u mreži, a golman na leđima.

"Vježbao sam to na treningu kada smo se pucali sedmerce iz šale. Izveo sam to dosta puta na treningu, imao sam veliko samopouzdanje i sada sam odlučio da to uradim na utakmici", rekao je rukometaš Aalborga.

Oko 4.000 gledatelja u dvorani je skočilo na noge i prisustvovalo istinskoj magiji koja do sada nije viđena na rukometnim terenima.

"Vidim da je gol bio izvanredan, ali meč je bio već gotov, tako da je to bilo iz zabave i nešto dodatno za publiku", dodao je Juul.

"Nije udarac kojeg ću ponovo izvesti tek tako. Vjerovatno će proći nekoliko mjeseci", dodao je 28-godišnji Danac koji je spomenuti meč završio sa sedam golova.

Top Komentari

kostro
Ja mislim da se ovo zove cepelin ali .....
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi