Velika greška Hodžića koštala Radnik protiv Borca
Foto - FK Borac

Domaći ostali bez pobjede

Velika greška Hodžića koštala Radnik protiv Borca

M. Šljivak

Radnik je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovina dočekao Borac, a na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo - 1:1.

Borac je imao bolje otvaranje meča. Imali su gosti kontrolu lopte, ali nije bilo izglednih šansi u uvodnih 20-ak minuta.

Gosti u 22. minuti prvi prijete. Dobar šut je imao Kulašin, odbranio je to Hodžić.

Domaći uzvraćaju tri minute kasnije. Motika pokušava, brani to mladi Ćetković.

Veliku šansu Radnik propušta u 32. minuti. Nakon kontre u prilici je Šubert, ali Ćorić u posljednji čas blokira njegov šut na gol.

Najbolja prilika u prvom dijelu ipak se desila pred golom Radnika. Jovo Lukić spektakularno šutira sa 20-ak metara u 38. minuti, no prečka spašava domaće i na odmor se odlazi bez golova.

Oglasi

Borac ofanzivnije ulazi u nastavak, ali nisu gosti previše napravili pred golom Radnika. Zato jeste domaći tim i to u 56. minuti kada stižu do vodstva.

Pantelić se dobro snašao, oslobodio se čuvara i zatim je matirao Ćetkovića za vodstvo Radnika od 1:0.

Osam minuta kasnije domaći tim je mogao i do drugog gola. Motika krade loptu odbrani, šutira prema golu, ali sa gol-linije Vojnović spašava i ostalo je 1:0.

Gosti su bacili sve karte u napad u finišu. Živković je imao u 76. minuti sjajnu šansu da postigne pogodak, bio je u dobroj poziciji, no nije uspio da postigne gol.

Na kraju je gosti ipak dolaze do gola i jednog boda. Veliku grešku golmana Hodžića koji neuspješno boksuje loptu koristi Jovo Lukić i zabija za konačnih 1:1.

Oglasi

Imao je domaći tim šansu da pobijedi. Pantelić je izašao sam pred Ćetkovića, ali je pogodio stativu.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Radnik - Borac 1:1

FK Radnik: Hodžić, Nikić, Sušić, Vasić, Motika, Blagojević, Ristanović, Došlo, Pantelić, Šubert, Todorov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Begić, Molls, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Kulašin.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Radnik nije uspio uzeti pustenu utakmicu haha. Vrijeme je da i ove sezone ispadnu iz PL, kao i prosle :)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti