Nema informacija o otkazivanju meča SAD - BiH

Sve ide po planu i programu

Nema informacija o otkazivanju meča SAD - BiH · Saznajemo

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Ivaylo Petev će prema očekivanjima šansu dati većinom igračima iz Premijer lige BiH, a utakmica protiv SAD-a igrat će se na stadionu Dignity Health u Carsonu.

Jučer su se u javnosti pojavile informacije da bi se utakmica između SAD-a i BiH mogla otkazati, a kao razlog navedeno je pogoršanje epidemiološke situacije u Americi zbog koronavirusa.

Međutim, selektor SAD-a je već objavio spisak igrača za meč protiv BiH što je bio pokazatelj da se uopšte ne razmišlja o otkazivanju utakmice protiv naše reprezentacije.

Iako se sinoć pojavila informacija da bi utakmica mogla biti otkazana stvari izgledaju drugačije, odnosno iz Nogometnog saveza naše zemlje su za SportSport.ba potvrdili da nema nikakvih informacija o otkazivanju utakmica, te da sve ide prema planu i programu. Također, naš tim će u SAD putovati 13. decembra, a uskoro će biti poznati i spisak igrača na koje će Petev računati za ovu utakmicu.

Selektor Amerike, Gregg Berhatler, već je objavio spisak reprezentacije za meč protiv BiH. Na spisku, obzirom da se ne radi o FIFA-inom terminu, neće biti najvećih zvijezda.

Oglasi

Na spisku SAD-a se nalaze:

Golmani: John Pulskamp (Sporting Kansas City), Gabriel Slonina (Chicago Fire), Matt Turner (New England Revolution).

Odbrana: George Bello (Atlanta United), Justin Che (FC Dallas), Jonathan Gomez (Louisville City), Kobi Henry (Orange County SC), Henry Kessler (New England Revolution), Brooks Lennon (Atlanta United), Aaron Long (New York Red Bulls) Kevin Paredes (D.C. United), Bryan Reynolds (Roma), Auston Trusty (Colorado Rapids), Walker Zimmerman (Nashville).

Vezni red: Kellyn Acosta (Colorado Rapids), Cole Bassett (Colorado Rapids), Johnny Cardoso (Internacional), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Jackson Yueill (San Jose Earthquakes).

Napad: Taylor Booth (Bayern Munchen), Caden Clark (New York Red Bulls), Cade Cowell (San Jose Earthquakes), Jesús Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Ricardo Pepi (FC Dallas), Gyasi Zardes (Columbus Crew).

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
To treba otkazati pod hitno. Samo ćemo nazadovati na FIFA rang listi ako odemo tamo.
2 1
Lukamarinsek
Propadose akontacije za pozive ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi