Ahmed Krnjić ponovo osvojio naslov Senshi prvaka
Bh. borac nastavlja sa pobjedama, a mnogi stručnjaci mu prognoziraju veliku karijeru

Član KBV "Isak" iz Zenice i jedan od najboljih bh. boraca

Ahmed Krnjić ponovo osvojio naslov Senshi prvaka

Dino Kurbegović

Ahmed Krnjić jedan od najboljih bh. boraca sinoć je u bugarskoj Varni u okviru SENSHI 10 događaja porazio Radovana Kullu iz Slovačke, te tako vratio pojas kikbokser prvaka u Bosnu i Hercegovinu.

Krnjić koji je član KBV "Isak" iz Zenice imao je veoma teškog protivnika u vidu slovačkog dvometraša. Ipak, 23-godišnji borac iz Kaknja je dominirao tokom cijelog meča.

Sa ubojitim lowkickovima Krnjić je kontinuirano ugrožavao Slovaka koji se povlačio većim dijelom borbe.

U nekoliko navrata malo je nedostajalo da sudija prekine meč jer je Kulla bio vidno uzdrman i rastresen, međutim ipak je uspio ostati na nogama do samog kraja. Na kraju pobjeda bez ikakve dileme za Ahmeda Krnjića.

Nakon meča u društvu svjetskih velikana, Peter Aertsa, Ernesta Hoosta, Semmy Schillta i Alberta Krausa, Krnjić je izrazio veliko zadovoljstvo što je uspio vratiti pojas u Bosnu i Hercegovinu. On je u okviru SENSHI organizacije odradio ukupno pet mečeva sa skorom 4-1, a bokserski stručnjaci mu predviđaju velike domete u budućnosti.

Krnjić je inače osvajač naslova amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.), te je prvak bio i prvak 2019. godine Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije.

Top Komentari

NodzeRM
Svaka cast Ahmede!. Samo naprijed.. BH stijena!.
4 0
user1621947143
Sila ...masalla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi