Šarić u nadoknadi donio veliki bod za Radnik na Tušnju

Kiks Tuzle

Šarić u nadoknadi donio veliki bod za Radnik na Tušnju

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Tuzla City je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekala Radnik, a susret je završen rezultatom 2:2.

Po dosta teškim uslovima za igru vidjeli smo solidnu fudbalsku predstavu. Na kraju je domaći tim ostao bez tri boda u samom finišu.

Radnik bolje ulazi u ovaj meč i u početnih 10 minuta stvaraju dvije odlične šanse.

Prvo je Brajloviću prijetio Pantelić, golman Tuzle brani, a zatim je Todorov iz odlične pozicije želio atraktivno lobovati Brajlovića, no pogriješio je i golman domaćeg tima lagano hvata i ovaj pokušaj.

Bolju igru gosti su naplatili u 21. minuti meča. Morris je oborio Pantelića u kaznenom prostoru, a sudija Bilbija pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za penal preuzima Jovan Blagojević. Lagano je zabio i gosti su došli do vodstva od 1:0.

Oglasi

Tek nakon primljenog gola domaći kreću nešto ofanzivnije prema golu gostiju. Prijetio je dobro Karjašević u 30. minuti, a pet minuta kasnije domaći tim dolazi do izjednačenja.

Mehidić je fenomenalno ubacio s lijeve strane, Sulejman Krpić odlično skače i zabija pogodak za 1:1.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U uvodnim minutama nastavka Tuzla stvara dvije dobre šanse. Hodžić sjajno skida udarac Mišića, a zatim Krpić ne pogađa sa 10-ak metara i njegov udarac odlazi preko gola.

Pantelić potom na drugoj strani iz slobodnjaka pokušava, pogađa vanjski dio mreže, a zatim u 63. minuti domaći tim dolazi do vodstva.

Oglasi

Šubert u kaznenom prostoru ruši Džafića, Bilbija ponovo pokazuje na 11 metara, a Krpić postiže i drugi gol za 2:1.

Do kraja meča nismo vidjeli previše. Radnik je bio nešto ofanzivniji, pokušao je da dođe barem do jednog boda, a na kraju su do njega došli u nadoknadi. Šarić je zabio za 2:2.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Tuzla City - Radnik 2:2

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Morris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Hodžić, Nikić, Batar, Sušić, Vasić, Motika, Blagojević, Ristanović, Pantelić, Šubert, Todorov.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ForzaZrinja
E nek ste primili gol kad ste uveli Mešinovića u 92. minuti, umjesto da mi Asim Zec uleti s klupe s 9 bodova na fantasy-u, ulazi Belmin s 1 bodom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi