Još jedan Slovenac zablistao u Realu, ima dosta sličnosti sa Dončićem

Urban Klavžar zaigrao za prvi tim

Još jedan Slovenac zablistao u Realu, ima dosta sličnosti sa Dončićem

Edmir Škorić

U četvrtak je završeno 17. kolo Eurolige, a jedan od derbija odigrali su Real Madrid i CSKA.

Nakon što su u srijedu zbog problema s koronavirusom otkazali jednu utakmicu, košarkaši Real Madrida su ovaj put u rosteru imali samo devet igrača, pa je priliku dobio i član njihove mlade ekipe Urban Klavžar, koji je oduševio u prvom nastupu za seniore.

Ubacio je deset poena, na kraju je osakaćeUni Real svladao moskovski CSKA sa 71:65. Prije utakmice iz madridskog tabora objavili su da imaju još četvoricu zaraženih (Anthony Randolph, Guerschon Yabusele, Juan Nunez i Adam Hanga). Dan prije Fabien Causeur i Vincent Poirier već su bili pozitivni.

Zbog svega toga Real je morao da zaigra sa rezervama i mladim igračima, a istakao se 17-godišnji Klavžar. On od sezone 2018/19 igra za juniore Reala, a čini se da će ubrzo zaigrati češće u prvom timu.

Debitovao je u neočekivanoj pobjedi Reala i to sa trojkom, a zanimljivo da je na isti način svoju karijeru počeo u Realu i njegov zemljak Luka Dončić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Španski AS pronašao je dosta sličnosti između njega i Dončića te je uvjeren da će i ovaj 17-godišnjak napraviti izuzetnu karijeru kao i Luka. Zanimljivo da su i on i Luka nosili broj 7 na leđima kada su debitovali u bijelom dresu.

Urban je rođen u Ljubljani 27. maja 2004. godine, ima izuzetne sposobnosti iako je visok samo 184 cm. Sjajan je strijelac, ali i snažan je, što je jedna od odluka Dončića. Svakako je teško imati karijeru kakvu ima Dončić, ali Urban je na dobrom putu da Slovenija dobije još jednu NBA zvijezdu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Hold on,I’m searching for a **** to give…..
1 1
opasni_medo
Svaka čast momak, samo se nadam da ćeš još narasti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi