"Ove sezone je cilj osvajanje Lige prvaka"

Nemanja Matić

"Ove sezone je cilj osvajanje Lige prvaka"

Eldar Ganibegović

Nakon dvije odgođene utakmice, Manchester United konačno će sutra zaigrati i to na gostovanju kod Newcastlea.

Srbijanski veznjak Crvenih đavola Nemanja Matić pred ovu utakmicu istakao je da su favoriti, ali da to moraju potvrditi i na terenu, te najavio borbu za dva trofeja ove sezone:

"U utakmici poput ove smo favoriti, ali to moramo da pokažeom na terenu. Newcastle je veliki klub, imaju dobre igrače i žele da ostanu u ligi. Što se nas tiče, ove sezone je bitno da završimo među prva četiri, a idemo na osvajanje Lige prvaka i FA Cupa".

United je trenutno šesti na tabeli engleske Premier lige s 27 bodova, ali i dvije utakmice manje, dok ga u Ligi prvaka u osmini finala očekuje dvomeč s Atletico Madridom u februaru i martu mjesecu 2022. godine.

Matić je rado govorio i o novom treneru Ralfu Rangnicku:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razumijem njegove ideje. Ono što traži i želi da igramo je sve pomalo, ne samo presing. Fizička spremnost je uslov da budete i taktički na nivou. Talentovani smo i brzo smo shvatili kako treba da igramo".

Bivši reprezentativac Srbije je ove sezone odigrao 15 utakmica za Crvene đavole u svim takmičenjima, a uspio je upisati dvije asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Naredne godine je cilj suspendivanje NSBiH. U UEFA ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog nagomilanih problema, ali i miješanja politike u sport. Za januar su već zakazana dva sastanka. Na prvom će biti detaljno razmatrani svi pristigli izvještaji, a na drugom će se odlučivati o mogućoj suspenzija NSBiH. Nadležni u UEFA-i su prema informacijama iz Sarajeva zaključili da su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, ali i još nekoliko članova bh. fudbalske vlade, duboko involvirani i u svakodnevnoj politici. Zbog toga u kući evropskog fudbala ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju NSBiH i ponovo instaliraju Komitet za normalizaciju, jer su opet na sceni isti ili slični problemi kao i 2011. godine.
5 4
irnes4
Da pričamo o junajtedu iz 2012-2013-te ok ,ali ovako aletiko ce vas u prvoj naprasit
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi