Barcelona već završila najveći transfer zimskog prijelaznog roka

Ukupni troškovi 65 miliona

Barcelona već završila najveći transfer zimskog prijelaznog roka

Admin Čaušević

Iako januar nije nastupio Barcelona je uspjela završiti svoj najveći transfer u zimskom prijelaznom roku.

Nakon višesedmičnih pregovora Ferran Torres je stigao u Barcelonu što je potvrđeno iz brojnih izvora u Španiji i Engleskoj.

Xavi Hernandez je izrazio veliku želju da klub s Nou Campa angažuje 21-godišnjaka, a na kraju mu je i udovoljeno.

Torres će s Barcelonom nakon obavljenih ljekarskih pregleda potpisati petogodišnji ugovor. Zvanična potvrda se očekuje u narednim danima.

Španski reprezentativac uopšte neće biti jeftin jer će ga Katalonci platiti 55 miliona eura, a ukupni troškovi bi mogli iznositi 65 miliona zbog dodatnih bonusa.

Od subote kruže vijesti kako će Torres nositi broj 25 na leđima, dok mnoge više zanima kako je Barcelona uspjela realizovati ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Evropskom gigantu je dosta pomogao odlazak u penziju Sergija Aguera što će dodatno rasteretiti budžet, a za očekivati je i da Torres u prvih šest mjeseci igra za mizrenu platu, a da od ljeta plata bude višemilionska.

Barci će svakako pomoći i gotovo pa sigurna prodaja Sergina Desta koji je potpuno razočarenje, ali i ostalih igrača koji su višak poput Phillipea Coutinha i Luuka de Jonga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Odakle 65 miliona? Duzni ko Rudnici
2 7
ghast0
Pored Ferana jos jednu poziciju bi mogao napustiti Vico jer U UEFA ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog nagomilanih problema, ali i miješanja politike u sport. Za januar su već zakazana dva sastanka. Na prvom će biti detaljno razmatrani svi pristigli izvještaji, a na drugom će se odlučivati o mogućoj suspenzija NSBiH. Nadležni u UEFA-i su prema informacijama iz Sarajeva zaključili da su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, ali i još nekoliko članova bh. fudbalske vlade, duboko involvirani i u svakodnevnoj politici. Zbog toga u kući evropskog fudbala ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju NSBiH i ponovo instaliraju Komitet za normalizaciju, jer su opet na sceni isti ili slični problemi kao i 2011. godine.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti