Oporavio se od koronavirusa, ali navijači PSG-a imaju drugu glavobolju zbog Messija

Negativan je, ali...

Oporavio se od koronavirusa, ali navijači PSG-a imaju drugu glavobolju zbog Messija

Eldar Ganibegović

Sutra će PSG u okviru 20. kola francuske Ligue 1 gostovati kod Lyona.

Na toj utakmici neće nastupiti od koronavirusa oporavljeni Lionel Messi, potvrdio je PSG.

On će u narednim danima nastaviti individualno da trenira kako bi se u potpunosti oporavio i bio na raspolaganju treneru Mauriciju Pochettinu, svom sunarodnjaku.

Priliku za povratak na teren Messi bi trebao imao 15. januara kada Parižani na svom terenu dočekuju Brest.

Izostanak Messija nije mnogo naškodio PSG-u s obzirom na to da su u tom periodu odigrali samo jednu utakmicu i to u šesnaestini finala francuskog Kupa gdje su izbacili niželigaša Vannes s laganih 0:4.

Podsjetimo, Messi je ove sezone odigrao 16 utakmica za PSG u svim takmičenjima i postigao šest golova uz pet asistencija. Pomalo nevjerovatno, na 11 utakmica u ligi ima samo jedan pogodak, dok je na pet mečeva u Ligi prvaka isto toliko puta bio strijelac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je PSG u pitanju, oni su s 46 bodova uvjerljivo prvi na tabeli Ligue 1 s 13 bodova ispred drugoplasirane Nice.

PSG ima još problema s virusom COVID-19 s obzirom na to da su pozitivni i Angel di Maria, Danilo Pereira, Julian Draxler, Layvin Kurzawa i Gianluigi Donnaruma.

Top Komentari

Ocelot
Čovjek nema interes za ovu ligu izgleda samo u UCL daje golove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi