Emocije su ga "progutale": Naredna sedmica će biti i posljednji čin jedne velike sportske karijere

Odluka je konačna

Emocije su ga "progutale": Naredna sedmica će biti i posljednji čin jedne velike sportske karijere

Haris Zilić

Naredne sedmice teniski, ali i sportski svijet će ostati siromašan za jednu istinsku legendu.

U 33. godini kraj karijere najavio je Juan Martin Del Potro nakon što odigra turnir u domaćem Buneos Airesu na koji se prijavio.

"Oproštaj, više nego povratak", rekao je Del Potro kroz suze argentinskim novinarima, a emocije nije mogao zadržati.

Problemi sa povredama, veliki bolovi u koljenu bili su jači od želje i ljubavi prema tenisu.

Del Potro je van tenisa od juna 2019. godine. Posljednji turnir kojeg je igrao u londonskom Quennsu, a zatim su uslijedile brojne operacije koje su mu onemogućile nastupe.

Radosna vijest je stigla početkom sedmice o Del Potrovom nastupu na turniru u Argentini, ali nažalost to će biti posljednji u karijeri.

Del Potrov najbolji ranking karijere bilo je 3. mjesto 2018. godine, a u karijeri je osvojio jednu Grand Slam titulu (US Open 2009. godine). Pored navedenog ovaj sjajni Argentinac je u karijeri osvojio 22 ATP turnira, ali i dvije olmpijske medalje u singlu. U Rio de Janieru je 2016. godine uzeo srebro, a četiri godine ranije u Londonu je uzeo olimpijsku bronzu.

U dosadašnjoj karijeri na ATP touru ostvario je 439 pobjeda i 173 poraza, a u profesionalne vode ušao je 2005. godine kada je igrao i prve ATP turnire u seniroskoj konkurenciji.

Top Komentari

hase73
Mrsko mi čitat cijeli text... Kraj velike sportske karijere... Jel' se to Džumhur oprašta??? ?
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi