Neoprostiva izdaja i Piqueov nož u leđa Messiju
Foto - EPA

Prijateljstvo završeno

Neoprostiva izdaja i Piqueov nož u leđa Messiju

M. Šljivak

Lionel Messi je u ljeto prošle godine napustio Barcelonu nakon dvije decenije u klubu.

Argentinac je u Barceloni istinska legenda, ali klub nije mogao da mu ponudi novi ugovor zbog finansijskih problema u kojima su se našli u proteklim mjesecima.

Messi se u suzama oprostio od Barcelone, a list El Pais tvrdi da je bitnu ulogu u odlasku argentinske zvijezde iz kluba imao i Gerard Pique.

El Pais navodi kako je defanzivac katalonskog tima savjetovao klub da se riješe Messija kako bi se olakšala situacija s platama u klubu.

Špekulacije da je Pique imao ulogu u odlasku Messija iz kluba pojavile su se još u novembru. Tada je list Sport objavio da su odnosi između dvojice fudbalera prekinuti.

"Messi smatra da ga je Pique iznevjerio i izdao zbog savjeta Joanu Laportu da bi bilo sasvim u redu da Messi napusti klub", napisao je novinar Lluis Mascaro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Foto - EPA

Leo je na kraju otišao iz kluba. Potpisao je za PSG, a Pique je i dalje jedan od glavnih igrača u klubu i jedan je od mnogih koji s prihvatili enormno smanjenje plate u korist kluba.

Međutim, prijateljstvo s Messijem po svemu sudeći je završeno jer Leo smatra da mu je Pique zabio nož u leđa i za njega je to neoprostiva izdaja.

Top Komentari

Opijum
Koja glupost od clanka jahaha
7 0
Goran86
Veceras necemo moci zaspati..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi