Pobijedio "nemoguće" i zaigrao u specijalnim naočarama, suze su potekle same od sebe

Poslije 11 operacija

Pobijedio "nemoguće" i zaigrao u specijalnim naočarama, suze su potekle same od sebe

Admin Čaušević

U životu nikada ne treba odustajati. Pravi primjer je emotivna priča koja stiže iz Turske.

Zvijezda Galatasaraya, Omar Elabdellaoui, se emotivno vratila profesionalnom fudbalu nakon traumatičnog isksutva.

Dok je slavio Novu godinu 2020. Elabdellaoui je zbog vatrometa ostao bez vida i već tada mu je saopšteno da je njegovoj karijeri došao kraj.

Ipak, odustajanje za njega je bilo nepoznat pojam. Nakon čak 11 operacija i 423 čekanja u ponedjeljak je zaigrao za Galatasaray.

Desni bek je odigrao cijeli meč na gostovanju kod Goztepea, a kada je sve završeno skinuo je naočare i suze su potekle same od sebe.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Prošao sam kroz težak period. Bila je to teška povreda. Vratio sam se na teren i radim ono što najviše volim. Ispunio sam san po drugi put", kazao je 30-godišnji Norvežanin poslije utakmice.

Prije dvije godine vatromet je Elabdellaouiju prerano eksplodirao ispred lica što je rezultiralo gubitkom vida, ali čudesno se vratio na teren.

Top Komentari

Klicko
Da li mu se vratio vid?Ne piše u tekstu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi