"Nije veliki broj mečeva na klupi Želje iza mene, nabili su me kao cuku kada mi je bilo najdraže"

Edis Mulalić pred Velež

"Nije veliki broj mečeva na klupi Želje iza mene, nabili su me kao cuku kada mi je bilo najdraže"

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara igraju sutra u Mostaru protiv Veleža derbi 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon više od dva mjeseca pauze sutra se konačno nastavlja takmičenje u Premijer ligi, te nas očekuje derbi u Mostaru gdje će Velež ugostiti ekipu Željezničara.

Plavi s Grbavice su imali velike promjene u igračkom kadru tokom zimske pauze, a promjena se desila i na trenerskoj klupi na kojoj je Edis Mulalić zamijenio Tomislava Ivkovića.

Danas je na Grbavici održana press konferencija sarajevskog tima pred meč protiv Veleža, a prisutnim novinarima obratio se upravo Mulalić.

"Momci su dobro odradili pripreme. Malo smo imali problema sa tom podlogom i treningom, ali u našim uslovima ne treba to predstavljati neki problem. Imamo tu par igrača koji su nedovoljno spremni. Štilić ima tek nekih desetak treninga s nama i to je malo broj da bi nam mogao pomoći u nekom takmičarskom dijelu i malo ćemo se potruditi oko njega da stigne ovaj propust što je imao. U globalu smo zadovoljni. I mi još tačno ne znamo gdje smo, zakasnili smo bili s izborom trenera, pa biranjem protivnka. I mene interesuje kako će to izgledati, tim je skroz novi", rekao je Mulalić i nastavio.

"Znate ko je otišao i u našim mogućnostima se sve moralo gledati od budžeta do dovođenja igrača. Momci koji su došli uklopili su se u ono što nam treba. Ne želim da se stvori neka ovdje percepcija od naše ekipe da ćemo mi sad izaći i sve pobijediti, to će teško ići. To ko misli malo će teško to ići. Ekipa se još treba uigrati i malo je porazno da Željo svako šest mjeseci pravi nešto novo, ali tako je kako je. Cilj nam je da ove godine uz par starijih igrača da probamo izbaciti nekog od tih mlađih i to nam je svima u klubu cilj".

Oglasi

Nakon toga okrenuo se i na sutrašnjeg protivnika.

"Sve što smo mi Velež je kontra. Kako kontra? Momci igraju zajedno već možda dvije ipo godine. Sve što sam ja maloprije pričao oni su kontra. Mi smo još u odnosu na njih u stvaranju tima u pelenama. Utakmica je jedna, 90 minuta je jedna stvar. Dugo Željo nije pobijedio u gostima što mene iskreno boli i to je samo stvar mentalne prirode. Moj zadatak i kolega u stručnom štabu je da igrače mentalno pripremimo za datog protivnika, a kako ćemo se izboriti s tim protiv ekipe koja dugo zajedno igra vidjet ćemo".

"I oko mene je stvorena pogreška percepcija. Kažu mi da uvijek govorim kako ćemo se boriti, govore da mi daju pušku da se borim. Eto zadovoljim te što to govore, to neću govoriti više. Sad kontra sam i ja okrenuo. Ne treba mi puška, ali valjda se podrazumijeva da ćemo se boriti. Prva dva-tri kola sve se ekipe traže. Pripremna utakmica je jedno, a prvenstvena drugo. Ko će se sad tu bolje snaći vidjet ćemo sutra".

Osvrnuo se na protivnike na pripremama koji nisu bili baš najkvalitetniji.

"Već sam odgovorio na to. Poštujem svaku ekipu. Zakasnili smo iz objektivnih razloga s izborom trenera. Bili smo u prelaznom periodu, normalne ekipe sve u decembru zakažu. Ne pravdam se niti imam namjeru da to radim. Bilo je daj šta daš".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od novinara pitao je da li može povući paralelu s prvim mandatom u Želji,a Mulalić je odgovorio u svom stilu.

"Nije veliki broj mečeva u Želji iza mene. 23 i kada mi je najslađe bilo nabijen sam kao cuko. 23 samo. Tada je Velež bio totalno kontra, borili su se za goli život. Ne može se porediti taj period s ovim. I tada sam rekao da liga nije ista s Veležom i bez njega, on je sinonim za bh. fudbal", dodao je.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Pola covjek....pola "onaj"
6 3
struja
Nedan se opet da ces bit nabijen
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi