Bivši ukrajinski napadač: To se ne prikazuje na TV, da sam tamo uzeo bih pušku i borio se

Voronin se oglasio

Bivši ukrajinski napadač: To se ne prikazuje na TV, da sam tamo uzeo bih pušku i borio se

Eldar Ganibegović

O dešavanjima na tlu Ukrajine progovorio je i nekadašnji reprezentativni napadač ove zemlje Andriy Voronin.

Nekadašnji as Liverpoola napustio je moskovski Dinamo gdje je radio kao pomoćni trener, a u ovom klubu završio je i fudbalsku karijeru 2014. godine.

On se trenutno nalazi u Njemačkoj iz koje je prokomentarisao dešavanja u Ukrajini.

"To se ne pokazuje na televiziji, 90 posto ljudi nije uopštee svjesno šta se dešava. Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i Rusima. Imam puno prijatelja u Rusiji koji ne podržavaju agresiju. To nije želja većine ruskog naroda", rekao je Voronin i dodao:

"Nisam u Ukrajini, ali mislima sam s tim ljudima. Imam prijatelje u Harkivu, Kijevu i Odesi u kojoj sam rođen. Svakih pet minuta dobivam poruke na mobitel. Želim nekako pomoći - novcem ili bilo kako. Da sam tamo, uzeo bih pušku i borio se."

"Nisam dobro. Baš se loše osjećam. Ovo je kao horor, nestvarno je. Stalno dobivam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu vjerovati šta vidim. Zaustavite tog ku***nog sina Putina. Pomozite izbjeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavit ćemo se boriti i pobijedit ćemo. No, cijena je užasno visoka, svi ti mrtvi ljudi... Živimo u 2022. godini, a ne u Drugom svjetskom ratu", podvukao je Voronin.

Inače, Voronin se trenutno nalazi s ocem, suprugom, djecom i punicom daleko od dešavanja u svojoj rodnoj zemlji.

Top Komentari

bosnjak19781998
pa vrati se i pušku u ruke, lako je palamudit ko ovi naši iz njemačke
5 1
yess81
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi