Šta najbolja bjeloruska teniserka misli o ratu u Ukrajini?

Sabalenka se oglasila

Šta najbolja bjeloruska teniserka misli o ratu u Ukrajini?

Edmir Škorić

Aryna Sabalenka, 23-godišnja bjeloruska teniserka, osvrnula se na ratna zbivanja u Ukrajini.

Dvostruka Grand Slam šampionka dolazi iz zemlje čija vojska podržava Vladimira Putina i rusku vojsku u invaziji na Ukrajini, zbog čega teniseri i teniserke iz Bjelorusije i Rusije svoje mečeve moraju da igraju bez nacionalnih obilježja.

"Jako mi je žao i jako mi je žao ukrajinskog naroda koji je izgubio svoje domove u ratu. Ali, nažalost, to nije pod mojom kontrolom. Samo se nadam da će biti mir", rekla je Sabalenka, potom komentarisala odluku da ne može igrati pod bjeloruskom zastavom.

"Barem možemo igrati. Razumijem sve, ali to nije pod našom kontrolom. Također, osjećamo se jako tužni zbog svega što se događa u Ukrajini", poručila je 23-godišnjakinja.

Dodala je da ne osjeća neprijateljstvo od strane ukrajinskih kolega, ali je priznala da u skupini igrača nije bilo toliko veselja kao inače. Kao i mnoge igračice različitih nacionalnosti, Sabalenka će rado nositi vrpcu u plavo-žutim bojama Ukrajine kada u subotu zaigra svoj prvi meč u Indian Wellsu.

Treća teniserka svijeta bit će jedan od glavnih kandidata za osvajanje WTA turnira u Indian Wellsu, nakon što su prethodno od turnira odustale prva teniserka Asheligh Barty i druga Čehinja Barbora Kreijcikova.

Top Komentari

MaxBavarac
Ako se nevaram,ovo na slici je Petra Kvitova!!!
3 0
Sile1946
Pise o Sabalenki a slika Kvitove e debila pa jel ovo noguce
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi