Prepun Poljud razočaran derbijem, Bad Blue Boysi poslali snažnu poruku u Ukrajinu

Najveći hrvatski derbi

Prepun Poljud razočaran derbijem, Bad Blue Boysi poslali snažnu poruku u Ukrajinu

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Veliki hrvatski derbi između Hajduka i Dinama igran večeras u 27. kolu 1. HNL završen je bez podogaka.

Prvi je zaprijetio Hajduk u petoj minuti, ali Livaković brani šut Melnjaka s nekih 11 metara.

Nastavljao je Hajduk s napadima, a u 21. minuti prve varnice na terenu. Grgić i Bočkaj su se naguravali, ali sve se brzo smirilo.

Krajem prvog dijela, u 42. minuti, prva ozbiljnija šansa za Dinamo. Oršić se ubacio na centaršut, šutirao glavom, ali lopta se odbija od lijeve stative u gol-aut.

Nakon toga je zaprijetio i naš Amer Gojak, ali je šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme prvo uzbuđenje nam donosi u 60. minuti. Livaja je lukavo pokušao gotovo s aut linije i zamalo uhvatio Livakovića na krivoj nozi, lopta je okrznula prečku.

Oglasi

U 76. minuti Oršić izvodi slobodan udarac i lopta ne ide ni u gol-aut, nego u aut. Jako loše je to bilo i opisuje derbi koji smo gledali.

Osam minuta prije kraja Ferro je zabrinuo navijače Hajduka jer je morao izaći iz igre zbog povrede držeći se za zadnju ložu, Katić ga je zamijenio.

Do kraja meča nije bilo uzbuđenja i ostalo je mršavih 0:0.

Kada su reprezentativci BiH u pitanju, Amer Gojak je odigrao svih 90 minuta za Dinamo, dok je Luka Menalo priliku za igru dobio tek u sudijskoj nadoknadi zamijenivši Ristovskog.

U toku utakmica Bad Blue Boysi, navijači Dinama, istakli su koreografiju u obliku ukrajinske zastave i poslali jasnu poruku u tu zemlju koja je napadnuta od strane Rusije.

Oglasi

S druge strane, navijači domaćeg tima su u dva navrata u drugom poluvremenu napravili bakljadu, no gusti dim nije bio razlog da se prekida utakmica.

Ovaj remi znači da sve ostaje otvoreno u borbi za titulu. Dinamo je prvi s 54 boda, Osijek ima bod manje, Rijeka 52, a Hajduk na četvrtoj poziciji 39. Daleko iza je peta Lokomotiva s 36.

# Klub Bodovi
1. Dinamo 54
2. Osijek 53
3. Rijeka 52
4. Hajduk 49

U narednom kolu Hajduk će dočekati Lokomotivu, dok će Dinamo ponovo u goste i to kod Slaven Belupa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 27. kolo:

Hajduk - Dinamo 0:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Bravo za remi koji nama ide na ruku. FF.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi