Mulalić: Neke stvari su nedopustive; Karačić: Idealna utakmica za analizu

Press konferencija nakon utakmice u Posušju

Mulalić: Neke stvari su nedopustive; Karačić: Idealna utakmica za analizu

Haris Zilić

Po završetku posljednjeg duela 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Željezničara održana je i press konferencija.

Posušje je slavilo sa 3:2 u sjajnoj fudbalskoj predstavi, a na press konferenciji komentar su dali treneri oba tipa.

"Prije svega želim Posušju puno sreće, zaslužuuju da budu u društvu najboljih. Od samog početka kontra-ritam. U početku poklonimo situacije Posušju ničim izazvani. Onda zatvorimo jednu stranu pa puknemo, pa drugu pa puknemo, sve je išlo kontra. Imali smo viška dodira. Onda se vratimo na 2:2 pa primimo treći gol. Neke stvari su nedopustive i ekipa te kazni, bude što bude na kraju", rekao je Edis Mulalić trener Željezničara i nastavio:

"Moramo mirnije igrati par stvari. Da smo normalno igrali ne bi imali problema. Kreiranje šansi je bilo slabo, pokušali smo i nekim izmjenama, ispalo je što je ispalo."

Riječ je imao i strateg Posušja, Toni Karačić.

"Zahvaljujem se na čestitkama i smatram da kolega Mulalić radi sjajan posao. Što se tiče utakmice volio bih da imamo bolju bolju kontrolu igre, ali nemamo. Stvorili smo u prvom poluvremenu neke tri situacije gdje smo bili u dilemi šta uraditi. U drugom poluvremenu smo dali tri gola, utakmica je bila sadržajna. Ne mogu ništa zamjeriti momcima, ovo su velika tri boda. Dobili smo neki mir pred predstojeće utakmice", bile su riječi Karačiča, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo je tehničkih i taktičkih grešaka na kojima ćemo raditi, bit će idealna utakmica za analizu."

Kompletnu press konferenciju nakon meča u Posušju pogledajte u narednom video prilogu:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Ma željkane ne sekitaj se uskoro ce Bajramski turnir to možda osvojite , a svakako imate i KUP Šljive u Gračanici pa možete to ganjati.
5 8
scholsey
Tako je! Nedopustivo je da si ti negdje šef stručnog štaba...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi