Pobjeda fudbala na Etihadu: De Bryune srušio ultradefanzivni Atletico Madrid

Minimalan trijumf Manchester Cityja

Pobjeda fudbala na Etihadu: De Bryune srušio ultradefanzivni Atletico Madrid

Admin Čaušević

Manchester City je ostvario minimalan i potpuno zaslužen trijumu u prvom meču četvrtifinala Lige prvaka. Golom Kevina De Bruynea na Etihadu je savladan Atletico Madrid s 1:0.

Bilo je za očekivati da će ekipa Diega Simeonea igrati defanzivno, međutim ono što je viđeno većim dijelom susreta je bilo i više od stroge defanzive pošto su gosti vrlo često stajali u dva bloka od po pet igrača.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terneskoj inicijativi i posjedu lopte domaćih fudbalera koji nisu uspjevali da pronađu put do gola Oblaka.

Bez obzira na silne napade Građani čak nisu stvorili niti jednu ozbiljniju priliku protiv perfektne odbrane Atletica pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Na startu drugog dijela gosti su imali nekoliko sitaucija da zaprijete iz kontra napada, ali sve se završilo bez većih problema za Edersona.

U 65. minuti De Bruyne je dobro zagrijao Oblakove dlanove. Slovenčaki golman je nekako uspio odbraniti njegov slobodnjak sa ivice kaznenog prostora.

Guardiola u 68. minuti Guardiola pravi trostruku izmjenu. U 68. minuti izašli su Sterling, Gundogan i Mahrez, a ušli su Jesus, Grealish i Foden.

Građani su poveli dvije minute nakon toga. De Bruyne je zatresao mrežu na asistenciju Fodena. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja susreta City je i dalje napadao s namjerom da dođe do drugog gola. Bilo je nekoliko opasnih sitaucija. Ipak do rezultatske promjene nije došlo.

Obzirom na sve viđeno može se reći da je na Etihadu fudbal pobijedio te da Građani revanš meč za osam dana u Madridu dočekuju sa posve zasluženom prednošću.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Ovaj Atletico je bas ciganska ekipa i najodvratni fudbal igraju, kao nekad talijani sto su igrali uzas
7 2
capslockenter
Najodvratniji trener i najodvratnija ekipa u zadnjih 20 godina..i gomila odvratnih igraca..čast izuzecima...ne mogu vjerovat da neko može navijat za ovaj klub i gledati njihove utakmice..totalni antifudbal..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi