Tuga i nevjerica u Napulju
Foto - EPA

Napoli izgubio od Fiorentine

Tuga i nevjerica u Napulju

Midhat Šljivak

Napoli je danas u 32. kolu italijanske Serije A na stadionu Diego Maradona dočekao Fiorentinu i izgubio je utakmicu rezultatom 3:2.

Tim iz Napulja se ove sezone bori za titulu prvaka i do kraja sezone će morati da bude perfektan. Međutim, danas su fudbaleri Napolija bili neprepoznatljivi protiv Fiorentine koja slavi pobjedu.

Viole su do vodstva stigle u 29. minuti. Nico Gonzalez je zabio za 1:0 i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Kada je Mertens zabio za 1:1 u 58. minuti činilo se kako bi Napoli mogao do preokreta, ali gosti iz Firence su odigrali zaista fenomenalno u ostatku utakmice.

U 66. minuti Viole ponovo vode. Prekrasno je pogodio Ikone za 2:1, a samo šest minuta kasnije Cabral majstorski matira Ospinu za velikih 3:1.

Do kraja je Napoli pokušavao nešto da napravi pred golom i da se eventualno pokuša vratiti meč. To im je i uspjelo.

Igrala se 85. minuta utakmice kada je Victor Osimhen fenomenalno primio loptu i zatim zabio gol za konačan rezultat susreta od 3:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je i dalje u trci za titulu prvaka, ali do kraja će morati da čekaju kikseve Intera i Milana.

U ostalim utakmicama odigranih od 15 sati Sassuolo je s 2:1 savladao Atalantu, kao i Udinese Veneziju na gostovanju.

Top Komentari

Dinouz
Kmeeee, najciganskiji klub na planeti...ako vec inter ne uzme skudeto, neka to bude milan, samo ovi klosari i cigani da ne budu....
4 2
Edin Merlin
Napoli kad MORA dobiti oni ukenjaju. Fiorentina ima skroz lijepe dresove..!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi