Građani i Redsi napravili spektakl na Etihadu, ali svu neizvjesnost ostavili su za kraj sezone
Foto - EPA

Remi Cityja i Liverpoola

Građani i Redsi napravili spektakl na Etihadu, ali svu neizvjesnost ostavili su za kraj sezone

Midhat Šljivak

Manchester City i Liverpool remizirali su 2:2 na Etihadu u velikom derbiju 32. kola engleskog Premiershipa.

Duel koji je jednu od ekipa mogao približiti naslovu prvaka Engleske na kraju nije donio pobjednika, pa je City i nakon derbija ostao bod ispred Redsa.

Odlično je meč počeo za Građane jer su već u petoj minuti došli do vodstva. Kevin de Bruyne je zabio uz pomoć odbrane Liverpoola za prednost od 1:0.

Odgovor Redsa stigao je odmah. Samo osam minuta kasnije Diogo Jota zabija pogodak i poravnava rezultat na 1:1.

U ostatku prvog poluvremena City je bolji tim. Konstantno je tim Pepa Guardiole napadao, a do novog vodstva Građani stižu u 36. minuti. Gabriel Jesus vješto izbjegava ofsajd nakon ubačaja Cancela i zabija gol za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Liverpool je izjednačio. Sadio Mane zabija za 2:2.

Oglasi

City je potom preko Sterlinga zabio za 3:2, ali je VAR opravdano poništio pogodak. Do kraja više golova nije bilo i ostalo je 2:2.

Manchester City je nakon ovog remije ostao na vrhu Premiershipa. Građani imaju 74 boda i bod su ispred Liverpoola.

Sigurno je da nas do kraja sezone čeka zaista žestoka borba za šampionsku titulu i onaj ko napravi kiks će se žestoko kajati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 32. kolo:

Manchester City - Liverpool 2:2.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Dva cista crvena nisu Looserpoolu dosudjena. S ovakvim sudjenjem i Watford bi bio prvak. Cirkus, City bolji za klasu
15 5
King_Kenny
...bod ko dzamija za Liverpool,City je strasna ekipa,tesko da oni mogu kiksati do kraja uz mnogo laksi raspored...igraju ljudi strasan fudbal,krecu se po terenu imas osjecaj da ih ima 15...sve je tozasluga Guardiole,covjek je trenerski genije svaka mu cast kako je uigrao ekipu.
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti