Nikada se nije promijenio: "Igrao sam da povrijeđujem protivnike, kajem li se? Nikada!"

Izjava Keanea za pamćenje

Nikada se nije promijenio: "Igrao sam da povrijeđujem protivnike, kajem li se? Nikada!"

Eldar Ganibegović

Da ona postoji, nagradu za najprljaviju igru definitivno bi osvojio Roy Keane.

Nedavno smo pisali o tome da je otac Erlinda Haalanda Alf-Inge Haaland je u aprilu 2001. godine nosio dres Manchester Cityja kada je doživio povredu koja mu je završila karijeru. Uzrok je podli start nekadašnjeg kapitena Manchester Uniteda Roya Keanea.

Četiri minute prije kraja gradskog derbija uslijedio je brutalan start Keanea i povreda koja je završila karijeru Haalanda starijeg. Nikada se više nije uspio vratiti.

Taj prekršaj Keane je načinio radi osvete, kako je Keane sam otkrio u svojoj autobiografiji. Sve proizlazi iz jedne situacije tri godine prije nesretnog slučaja, kada je Haaland stariji optužio Keanea da simulira povredu. Ne zaboravlja to robusni veznjak, koji tom prilikom Norvežaninu lomi ligamente i tako uvredu naplaćuje s kamatama.

Ima li žaljenja od bivšeg veznog igrača? Nikako. Kad god može, ponavlja da bi ponovio to isto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mogu li vam nešto reći? Nikada nisam požalio ni za šta što sam učinio na nogometnom igralištu. Nikad, niti jednom. Ponekad sam bio isključen i napustio sam tim i saigrače, to se moglo izbjeći", rekao je Keane i dodao:

"Za mene je izlazak na teren bio bitka. Jesam li išao na teren da povrijedim svoje protivnike? Naravno, i nikada se nisam ispričao zbog toga. Čak i protivnici. Oni pokušao mene povrijediti, ali nikad nisam cvilio, 'oo, dragi ja'. Ali nikad u životu nisam izašao na teren s namjerom da posebno povrijedim protivnika. Je li se to dogodilo? Velike su šanse da neko bude ozbiljno povrijeđen."

Top Komentari

King_Kenny
...Penaldo: "Silovao sam zene i tukao autisticnu djecu Kajem li se?...nikada!!!
0 17
Erikdier21
Da je bar ovaj novinar jednom pročitao kako mu je google translate preveo ovo...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi