Potop FK Sarajevo u Mostaru za kraj očajne sezone

Hat-trick Dženana Zajmovića za pobjedu Veleža

Potop FK Sarajevo u Mostaru za kraj očajne sezone

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru savladao velikog rivala Sarajevo rezultatom 3:0.

Nakon što su Bordo tim savladali u finalu Kupa BiH, izabranici Feđe Dudića su slavili i u prvenstvu i na taj način su zaključili pobjedom ovu fenomenalnu sezonu.

Velež je od prve minute bio bolji tim. Kontrolisali su domaći igru, ali prvi pokušaj imali su gosti. U 16. minuti Irfan Ramić šutira, lopta ide pored gola.

Sedam minuta kasnije velika šansa za Velež. Kapiten Brandao u svom posljednjem meču za Rođene je na sedam-osam metara sam pred golom Sarajeva, no Belmin Dizdarević čudesno brani njegov udarac.

Rođeni do vodstva stižu u 26. minuti meča. Napadač Bordo tima Mersudin Ahmetović pravi ogromnu grešku. On je bio taj koji je uposlio Dženana Zajmovića u gol šansi, a napadač domaćeg tima sjajno završava akciju za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Oglasi

Treba istaći da je strijelac Zajmović u igru ušao umjesto povrijeđenog Ovčine, a na poluvremenu je zbog povrede igru napustio i Samir Radovac.

Sarajevo je ofanzivnije ušlo u u nastavak meča, a u 55. minuti gosti stvaraju veliku šansu. Nakon ubačaja Suljića iz kornera, Dupovac pogađa stativu gola domaćeg tima.

Bordo tim je ofanzivno ušao u nastavak meča. Dupovac u 55. minuti pogađa stativu nakon kornera, ali zatim slijedi pravi potop gostiju s Koševa.

U samo tri minute Velež je završio posao u ovom meču. U 60. minuti Suljić dribla na sredini terena i gubi loptu, Pršeš sjajno pronalazi Zajmovića koji pogađa za prednost od 2:0.

Zajmović je hat-trick kompletirao u 63. minuti. Očajni Amer Dupovac poklanja loptu Anđušiću, ovaj nesebično dodaje Zajmoviću koji iz drugog pokušaja postiže pogodak za 3:0.

Oglasi

Do kraja gosti imaju posjed lopte. Pokušali su smanjiti prednost domaćeg tima, ali to im nije pošlo za rukom te je meč okončan rezultatom 3:0.

Na deset minuta prije kraja od Veleža se nakon pet godina oprostio Brazilac Brandao. Umjesto njega debitovao je mladi Ajdin Drina, dok je prve minute upisao i mladi golman Faris Ribić.

Sarajevo je sezonu završilo na četvrtom mjestu s 46 bodova, a Velež je trenutno peti s 44 boda i tu će ostati ako Željezničar ne pobijedi Slobodu u Tuzli.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Velež - Sarajevo 3:0

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Ovčina, Brandao, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Dizdarević, Hebibović, Ahmetović, Šećerović, Varešanović, Mujakić, Palić, Dupovac, Ramić, Kapić, Suljić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
haj sad pogledaj komentara na finale kupa kad glupe bosnje govore da je sarajevo bolja ekipa od veleza ahahahah
19 16
samoLagano
Velež ima jako dobru ekipu koja je na okupu par godina perfektno se razumiju i to je od ljet na ovamo u igrama doslo do izrazaja, sad aBd evropa i Velež itekako ima sanse da nas ponovo sve iznenadi u evropi AJMO ROĐENI
17 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi