Lalatović: Čast mi je što dolazim u Borac, s nestrpljenjem očekujem početak sezone

Cilj je osvojiti barem jedan trofej

Lalatović: Čast mi je što dolazim u Borac, s nestrpljenjem očekujem početak sezone

Adnan Beganović

FK Borac u novu sezonu ulazi sa novim šefom stručnog štaba, a njegovo ime je Nenad Lalatović.

Proslavljeni srbijanski stručnjak Nenad Lalatović, danas je i zvanično imenovan za novog šefa stručnog štaba banjolučkog Borca, potvrdili su iz ovog kluba za SportSport.ba.

Proslavljeni srbijanski stručnjak mjesecima se povezivao sa Borcem, a ono o čemu se u Banjoj Luci, pa i u Bosni i Hercegovini u proteklim danima mnogo govorilo, danas je dobilo i svoju službenu potvrdu.

Dolazak Lalatovića sasvim sigurno će mnogo dobrog donijeti i samoj Premijer ligi, a novi šef stručnog štaba Borca, govorio je za SportSport.ba.

"Konačno je zvanično, tako da možemo razgovarati o Borcu. Velika mi je čast što dolazim u klub tako blistave tradicije. Bilo je nekih ponuda iz Saudijske Arabije, pa se zbog toga sve malo i odužilo. Sada je sve gotova stvar i moramo se svi zajedno prihvatiti posla", istakao je Lalatović na početku razgovora za SportSport.ba i dodao:

"Poznajem sasvim solidno prilike u bosanskohercegovačkom fudbalu. U Premijer ligi igraju klubovi koji su imali bitnu riječ i u ligi bivše Jugoslavije. Znam da se liga prati i da navijači prate svoje klubove. Željezničar, Sarajevo, Velež, Sloboda, Zrinjski su klubovi koji se moraju respektovati."

Navijači Borca su sasvim sigurno oduševljeni zbog Lalatovićevog dolaska.

"Vjerujem da je tako, ali želim im poručiti da sam i ja oduševljen i da vjerujem da ćemo u narednoj sezoni imati mnogo razloga za slavlje. Drago mi je što dolazim u Banja Luku i što ću imati priliku da pomognem fudbalu u Republici Srpskoj. Ne bih da se pogrešno shvati ova moja rečenica jer sam čovjek koji nikada nije ljude vrijednovao po tim osnovama. Vjerujem da ću dobro biti prihvaćen i u Sarajevu, Tuzli, Mostaru te ostalim bh. gradovima. Čovjek sam koji voli fudbal i koji voli tu fantastičnu atmosferu na tribinama. Zato sam nedavno rekao da bi želio u karijeri voditi i Novi Pazar", ističe Lalatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ciljevi koje želite ostvariti s Borcem?

Vidite, Borac je dobro organiziovan klub i cilj je osvojiti jedan od trofeja u narednoj sezoni. U Evropi nemamo povlašten status prilikom žrijeba što nas stavlja u nepovoljan položaj, ali mislim da ćemo imati dosta toga za reći. Naravno, ekipu treba pojačati. Imao sam želju da dovedem neke igrače, no odlučili su se za neke druge opcije. Biće puno posla, ali ne bojim se izazova. Zbog toga sam i prihvatio ponudu", zaključio je Lalatović.

Podsjetimo, prije dolaska u Borac Lalatović je vodio Radnički Kragujevac kojeg je uspio ostaviti u društvu najboljih srbijanskih klubova, a u svojoj karijeri između ostalog vodio je i Crvenu zvezdu, Radnički Niš, Čukarički, Vojvodinu, Srem, mladu reprezentaciju Srbije... Sa Vojvodinom je osvojio Kup Srbije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Lala kralju dobro nam došao! Ljudino naša. Vole tebe Borčevci znamo da nećeš razočarati!
9 14
LudyFernandez9
Mora da ima i neki dobar diler u Banja luci...
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti