Rumune zatekla scena na Bilinom Polju: "Bugarin Petev se sakrivao ispod klupe"

BH Fanaticosi bojkotuju

Rumune zatekla scena na Bilinom Polju: "Bugarin Petev se sakrivao ispod klupe"

Edmir Škorić

U utorak navečer Bosna i Hercegovina je pobijedila reprezentaciju Rumunije s 1:0 u drugom kolu Lige nacija.

Zmajevi su dobro otvorili novi ciklus u Ligi nacija, pa su zahvaljujući pogocima Smaila Prevljaka osvojili bod protiv Finske u Helsinkiju (1:1), a potom i pobijedili Rumune s 1:0. S četiri boda nalazimo se na vrhu grupe, a slijedi nam gostovanje u Podgorici u subotu protiv Crne Gore, pa četiri dana kasnije domaći meč sa Fincima.

Unatoč tome što se rezultatski budimo, najvatreniji navijači BiH i dalje su protiv Ivajla Peteva, pa se od prve minute jučerašnjeg duela na Bilinom Polju moglo vidjeti kako traže odlazak bugarskog stručanjaka, a o tome su pisali i rumunski novinari.

"Bosanskohercegovački navijači su od prve minute krenuli u rat s Bugarinom Ivajlom Petevom. Bh. ultrasi su isticali nekoliko poruka u kojima su ga molili da ode, skandirali žestoko protiv njega, a u 36. minuti su poduzeli krajnju mjeru. U znak protesta napustili su tribinu zbog odluke Saveza da zadrži aktuelnog selektora", piše GSP.ro.

"Cijelo vrijeme ispod klupe sakrivao se Bugarin Petev. Nije ustao ni na trenutak kako bi dao upute igračima. Ta bi gesta još više razbuktala nezadovoljne pristaše koji su tražili njegov odlazak", zaključuje rumunski novinar.

Inače, BH Fanaticosi već duže vrijeme traže odlazak Peteva sa klupe, a poruku protiv njega imali su i nedavno u dalekom Helsinkiju.

Petev je nakon utakmice i pobjede nad Rumunijom rekao:

"Zadovoljan sam s tri boda. Zaslužili smo većim rezultatom da pobijedimo, imali smo dobrih i loših stvari, ali jučer sam rekao da su Rumuni kvalitetni i to se potvrdilo danas. Imali smo nekih centaršuteva, nismo došli do čiste šanse i opet se ponovilo kao u Finskoj ta greška u odbrani, ali na sreću ni oni to nisu iskoristili. Čestitam momcima svi su dali maksimum. Napravili smo na poluvremenu izmjene da dignemo tempo, vidjeli smo dobre stvari i bitno je da smo uspjeli zabiti taj pogodak".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zašto ne izgledate sretno sada nakon pobjede?

"Ne znate šta mi leži na duši", zaključio je selektor naše selekcije na kraju. O navijačima? "Što se tiče navijača nisam skoncentrisan na to i ne želim uopšte da to komentarišem. Mislim samo na fudbal. Ne trebamo puno slaviti jer već za tri dana imamo meč. Moramo malo da odmorimo sutra i onda se već fokusiramo na Crnu Goru".

Top Komentari

SeoRusilac
Zašto su parole samo upućene Petevu? Zašto je Vico pošteđen? Zašto navijači ne odu u savez da iskažu svoj stav? Nije pošteno da se samo šikanira Petev.
30 1
Kladionicar_iz_mira
Dosadilo je ovo vise. Hajmo malo dati podrsku, pa mozda nas i krene malo. Od ovog niko nema koristi.
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti