Na pomolu veliko iznenađenje u Ligi A Lige nacija

Nakon tri odigrana kola

Na pomolu veliko iznenađenje u Ligi A Lige nacija

Admin Čaušević

Odigrana su tri kola u grupi 1 Lige A Lige nacija. 

U večerašnjim mečevima Austrija i Francuska su odigrale 1:1, dok je Hrvatska u gostima pobijedila Dansku sa 0:1.

Austrija je dugo imala vodstvo protiv svjetskih prvaka preko Weimanna, ali su Trikolori nekako uspjeli izjednačiti u nastavku.

Igrao se 83. minut kada se lansirao rezervista Mbappe, izašao sam pred golmana i pogodio za 1:1. Gol pogledajte ovdje.

U finišu meča uslijedio je ogroman pritisak Francuza, ali bez obzira na nekoliko odličnih šansi nisu uspjeli izjednačiti.

Hrvatska je u Kopenhagenu odigrala vrlo dobar meč te je prekinula sjajni niz Danske minimalnim trijufom 0:1.

Danci su imali nešto više od igre u prvom dijelu, dok su u nastavku Vatreni preuzeli inicijativu te su preko Pašalića i pobijedili. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Domaćin je u finišu pmogao do izjednačenja. Braitwhite nije bio precizan, a Windu je zbog ofsajda opravdano poništen gol.

Nakon tri odigrana kola Danska ima 6 bodova, Austrija 4 koliko i Hrvatska, dok je favorizovana Francuska na 2 boda i prijeti joj ispadanje.

Top Komentari

Arnel925
Ja sam Luka fan. Svaka čast majstore. Uvijek naravno navijam za susjede protiv drugi ekipa osim BiH. To su naša Kralj Tvrtko braća.
4 10
Adrian
Modrić se igra sa fudbalom.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi