Finci pred sutrašnji meč: "Šanse su podjednake, očekujemo težak i izjednačen meč"
Finska ima lijepe i pozitivne uspomene na posljednji meč u Zenici, te se nadaju da će tako biti i i u sutrašnjem meču

U sjećanju im je ostao posljednji meč i pobjeda u Zenici

Finci pred sutrašnji meč: "Šanse su podjednake, očekujemo težak i izjednačen meč"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Finske sutra će na Bilinom polju u okviru 4.kola Lige nacija, grupa B gostovati kod selekcije Bosne i Hercegovine.

Ova utakmica od velikog je značaja kako za goste, tako i za tim BiH. Trenutno na tabeli BiH ima pet bodova iz tri meča, dok je Finska na drugoj poziciji sa četiri boda, koliko ima i Crna Gora, dok je Rumunija na četvrtoj poziciji sa tri boda. Grupa je veoma zanimljiva, a svaki meč je od velike važnosti. Svjesni su toga i u redovima Finske, koja je danas održala i službenu press konferenciju na stadionu Bilino polje, na kojoj se obratio selektor Markku Kanerva.

"Očekujemo tešku utakmicu, ali s obzirom da smo protiv BiH imali zadovoljavajuće rezultate, nadamo se da će se tako nastaviti i u sutrašnjem meču. Izgubili smo od Rumunije, ali smo odigrali dobar meč, oni su postigli gol, mi nismo i na kraju smo poraženi. Sutra želimo odigrati još bolje i nadam se da ćemo sutra biti efikasniji nego u Bukureštu. BiH je dobra, vodi na tabeli, nemaju poraza, imaju dobre igrače, neće biti lako, moramo biti mentalno i fizički na visokom nivou, ako želimo da ostvarimo naše planove. Veoma je teška i izjednačena grupa, ako izgubimo sutra, onda ćemo zaostajati četiri boda za BiH, ali imamo šansu da osvojimo šest bodova u posljednja dva meča i mislim da je sve još otvoreno u ovoj grupi. Sutra su nam podjednake šanse za pobjedu, očekujem izjednačen meč", kazao je Kanerva.

Rasmus Schuller, veznjak Finske nada se sutra ponovo dobrom rezultatu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

„BiH je dobra reprezentacija, posebno kod kuće, ali imamo dobra sjećanja s posljednje utakmice, kada smo pobijedili, neće biti lagano sutra, ali vjerujemo da možemo osvojiti tri boda. Očekujem dobru utakmicu i težak izazov, ali se nadam našem uspjehu i da imamo kvalitetu za to. Moramo uvijek biti spremni na iznenađenja ili taktiku kod protivnika, ali vjerujemo da će BiH igrati kako igraju uvijek, ako šta budu mijenjali u ekipi moramo se adaptirati na to i taktiku prilagođavati trenutnoj situaciji na terenu. Možemo igrati na različite načine, nastojat ćemo biti na visokom nivou, te u napadu iskoristiti nedostatke koje ima BiH“, kazao je Schuller.

Top Komentari

SeoRusilac
Vrijeme je da vas porazimo
7 1
NEUTRAL
Pun stadion i 3 boda SIGURNO ! NAPRIJED BOSNO i HERCEGOVINO !
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi