Edin Džeko: Pokazali smo svašta nešto

Izjava nakon meča

Edin Džeko: Pokazali smo svašta nešto

Edmir Škorić

Bh. kapiten Edin Džeko dao je izjavu nakon pobjede nad Finskom (3:2).

Džeko je bio ponovo sjajan, postigao je dva gola u našoj pobjedi i osigurao nam da ostanemo prvi do septembra.

"Danas smo pokazali svašta nešto - slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer tu ima dosta mladih igrača koji su odigrali 3-4 utakmice u devet dana i sigurno nije bilo lako. Ovo što smo danas napravili duplo vrijedi. krenuli smo jako dobru utakmicu, zabili gol, čak imali još neku šansu za 2:0 i iz dvije polukontre primili smo ta dva gola, ali sigurno da je i to plod nekog umora, dekoncentracije, jer smo svi imali napornu sezonu i nije bilo lako igrati. Finci su promijenili šest-sedam igrača i bili su dosta svježiji. Malo smo ušli u paniku nakon tog drugog njihovog gola. Na kraju smo promijenili taktiku i bilo je mnogo bolje", rekao je Džeko za BHT dodavši:

"Igru briši, bodove piši, to je uvijek bilo najbitnije. Kada pobijedimo, nađe se neka mana, a kada izgubimo... Ne valja ni ovako ni onako. Finska je jedna jako dobra reprezentacija i to su danas pokazali. Ljudi ovdje bezveze potcjenjuju Finsku. Danas su pokazali da su ekipa koja ima ideju, zna šta radi".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sada si na devetom mjestu, pretekao si Zlatana Ibrahimovića.

"To je sada manje - više, najbitnije da smo pobijedili. Drago mi je da sam danas dao ta dva gola i da smo uzeli tri boda i da možemo mirno na odmor", istakao je Džeko.

Top Komentari

Chico
Ima li nam gdje komentatora sa Twitera da baci koju pametnu ?
0 4
fukaraslana
Ko god je dosao u stadion podrzava viicu i bandu
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi