Dok druge zvijezde uživaju na jahtama on se vratio kući i igra fudbal u blatu u svom selu

Mane ne prestaje da oduševljava javnost

Dok druge zvijezde uživaju na jahtama on se vratio kući i igra fudbal u blatu u svom selu

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri tokom ljetnog odmora odluče da posjete neku egzotičnu destinaciji i uživaju na moru, ali ima i onih koji žele samo da se vrate kući.

Među takvim igračima je Sadio Mane koji svaku priliku koristi da se vrati u Senegal kako bi što više vremena proveo sa svojom porodicom i prijateljima.

Mane tokom odmora uvijek želi da barem na neki način pomogne svom narodu, a tako je bilo i ovaj put. Naime, on je odigrao humanitarni meč u mjestu u kojem je odrastao, te su se tu pojavile mnoge senegalske zvijezde.

[twitter]https://twitter.com/BRGoals/status/1537168777841893377[/twitter]

Utakmica se igrala jučer u mjestu Bambali na jugu Senegala gdje je Mane odrastao, a tu su još bili fudbaleri poput El Hadji Dioufa, Papissa Cissea, Mbayea Diagnea i Desirea Segbea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je odlučio da organizuje ovu utakmicu kako bi skupio novac za svoje selo u kojem je rođen. On već godinama pomaže svom narodu, a posebno građanima u mjestu gdje je odrastao.

Donirao je skoro milion funti za izgradnju bolnice u Bambaliju, ali i izgradnju nove škole. Mane nastavlja da pomaže koliko god može i sigurno da je najbolji mogući primjer kako se jedan fudbaler treba ponašati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Joj suplje, decko ima dobrog PRa. Kome oci mazete, odlazi iz Liverpoola jer smatra da mu je 200.000 sedmicno malo. Satro skroman.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi