Dama sa istetoviranim albanskim orlom iznijela mračnu tajnu o Realu: "Važno je da progovorite"

Šveđanka ovog ljeta potpisala za Milan

Dama sa istetoviranim albanskim orlom iznijela mračnu tajnu o Realu: "Važno je da progovorite"

Edmir Škorić

Kosovare Asllani, Šveđanka porijeklom s Kosova, karijeru nastavlja u italijanskom Milanu.

Zovu je "ženski Ibrahimović" i zanimljivo da će karijeru nastaviti u klubu u kojem igra njen daleko poznatiji sunarodnjak, a njih dvoje bili su zajedno u istom timu i ranije - dok je Ibra još bio član PSG-a.

Iskusna Šveđanka (33) rođena u Kristianstadu, koja je poznata i po istetoviranom albanskom orlu na zglobu, sada otvoreno govori o Real Madridu kao "opasnom okruženju". Smatra da je vrijeme da se nešto promijeni po pitanju odnosa prema igračicama koje su u tom klubu.

"To je postalo vrlo nezdravo i opasno okruženje za igračice. Teško je ići u detalje, ali se radi o tomed da se formirala jedna kultura u tom klubu, koju bih nazvala nezdravim okruženjem za igrače, gdje sam i sama bila i gdje sam između ostalog bila prisiljena da igram čak i povrijeđena i nisam dobila nikakvu pomoć", kazala je Asllani za Sportbladet.

Bivša napadačica Real Madrida diže glas, jer to niko do sada nije učinio i kao važna igračica u povijesti Realove ženske ekipe osjeća dužnost da to učini.

"Mislim da sam učinila puno za klub od početka. Onda sam tokom godina vidjela da se nisu dobro odnosili prema igračima. Važno je da progovorite jer niko drugi nije i stoga može doći do promjena. Pokušala sam to učiniti od prvog trenutka kada sam stigla u klub".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postoji stalni pritisak da se igra povrijeđena ili bolesna. To nije zdravo okruženje. Jako mi je stalo do kluba, ali mislim da je u pogrešnim rukama, jednostavno je tako. Mnogi ljudi odlučuju pregaziti liječnički tim jer nas igrače vide kao proizvode, a ne kao ljude", istakla je.

Sofia Jakobsson koja je dijelila svlačionicu s Asllanijem u Real Madridu i koja je ljetos otišla iz kluba tvrdi da je zaista tako i da se u ženskoj ekipi Real Madrida nije marilo za zdravlje igračica, da su bile prisiljene da igraju čak i povrijeđene ili bolesne i da jednostavno nije iskazivano dovoljno poštovanja prema djevojkama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rebel29
govori kako je ona pokusala promjeniti od prvog trena... sta ces ti mjenjat balo balava idi hljeb potkuhaj
3 6
Bereta
Rado bi ti ga prđekno
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi