Šampion imao ulazak za pamćenje, ali je nakon meča ispraćen zvižducima razočarenja
Foto - Screenshot

Adesanya razočarao

Šampion imao ulazak za pamćenje, ali je nakon meča ispraćen zvižducima razočarenja

Midhat Šljivak

Israel Adesanya odbranio je naslov UFC prvaka srednje kategorije pobjedom nad Jaredom Cannonierom.

The Last Stylebender bez većih problema je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio izazivača i nastavio je dominaciju u ovoj kategoriji.

Adesanya je u borbu ušao u velikom stilu. Prema oktagonu je krenuo uz svjetski poznat zvuk legendarnog hrvača The Undertakera i s urnom u rukama.

Međutim, ovaj spektakularni ulazak Adesanya nije opravdao u oktagonu. Odradio je još jednu dosadnu borbu i ispraćen je ogromnim zvižducima.

Bilo je čak i onih koji su napustili svoje mjesto u publici tokom meča i nisu više imali stprljenja da gledaju meč.

Adesanya je u MMA karijeri na omjeru od 23-1. Jedini poraz nanio mu je Jan Blachowicz u pokušaju da uzme pojas poluteške kategorije.

U srednjoj je nepobjediv. Već godinama drži pojas i ovo mu je peta odbrana titule.

Top Komentari

Atromitos
Izzy rutinski odradio.. kome smetaju noktići, ne treba pratit ovaj plemeniti sport. Zivjeli
0 0
BHPatrola
Ma to nije nikakva borba bila, ni jedan nije zelijo pobjediti, drugacije je izgledalo kod holloweja i volkaneskog, treba njemu jedan borac, sto zeli pobjedu, kao da se plase ga udarati a covjek kao i drugih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi