Juventus se riješio "parazita" koji nije igrao, a imao skoro najveću platu u Seriji A

Raskid ugovora

Juventus se riješio "parazita" koji nije igrao, a imao skoro najveću platu u Seriji A · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nove dobre vijesti danas stižu za navijače Juventusa.

Naime, klub iz Torina je prije nekoliko minuta potvrdio raskid ugovora s veznjakom Aaronom Ramseyjem.

Tako će Velšanin nakon tri godine napustiti Staru damu u koju je stigao iz Arsenala. Podsjetimo, posljednju polusezonu proveo je u Rangersima.

Pregovori Juventusa i Ramseyja oko raskida ugovora trajali su nekoliko dana, a ovo su odlične vijesti za čelnike jednog od najvećih italijanskih klubova iz nekoliko razloga.

Naime, Rmasey je imao platu od sedam miliona eura, jednu od najvećih u Seriji A, a uopšte nije igrao, te je tako rasterećen budžet.

Također, oslobođen je prostor za dovođenje Leandra Paredesa kojeg je Juventus naciljao u PSG-u i nakon Pogbe, Di Marije, Cambiasa i Bremera i njega žele u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramsey je samo jedan u nizu fudbalera koji su napustili Juventus ovog ljeta. 

Bianconeri su se rastali još s Matthijsom de Ligtom (Bayern), Merihom Demiralom (Atalanta), Rolandom Mandragorom (Fiorentina), Federicom Bernardeschijem (slobodan), Douglasom Costom (slobodan), Giorgiom Chiellinijem (slobodan), Raduom Dragusinom (Genoa), Paulom Dybalom (slobodan) i Alvarom Moratom (vratio se u Atletico nakon posudbe). 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Kako Dybala slobodan a neki dan pisali da je potpiso za Romu
0 2
lega
Iznenadio sam se za Costu sto njega nisu potpisali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije