Mulalić nezadovoljan: "Nedopustivo i neodgovorno, ispadali smo kao pioniri"

Trener FK Željezničar

Mulalić nezadovoljan: "Nedopustivo i neodgovorno, ispadali smo kao pioniri"

Midhat Šljivak

Velež je danas u Gabeli u susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar s 3:1.

Prvi je ovo trijumf za Rođene u ovoj sezoni, ali i prvi na klupi za Amara Osima. Mostarci su sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Golove za Velež postigli su Alen Dejanović, Nemanja Anđušić i Nermin Haskić, dok je jedini gol za goste iz Sarajeva postigao Semir Štilić.

Trener Željezničara Edis Mulalić ne može biti zadovoljan igrom svog tima u ovom meču.

"Dobro otvaranje utakmice. Drugačije bi bilo da smo poveli jer smo imali određenih situacija. Primimo gol iz prvog šuta u okvir. Vratili smo se, ali nedopustivo je ovo i neodgovorno u defanzivnoj liniji. Bez po jada i muke primimo golove i sav trud padne u vodu. Reagovali smo ko pioniri, posebno ko trećeg gola. Ekipa kao Velež to koristi", rekao je Mulalić nakon utakmice.

Tvrdi trener Željezničara da na igrače nije utjecao gol kojeg su primili u posljednjim sekundama meča protiv Širokog na Grbavici u prošlom kolu.

"Nije. Osjetilo se na početku utakmice da nije. Drugi gol nam je slomio kičmu. Stojim iza svojih igrača, ali neke stvari na ovom nivou su nedopustive. Protivnik to kazni, pogotovo igrači koje ima Velež".

U narednom kolu Plavi će na Grbavici ugostiti ekipu Tuzla Cityja i to će sasvim sigurno biti novi izazov za ekipu Edisa Mulalića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve su utakmice teške. Izjednačena liga, svi su tu negdje, pogotovo u prvim kolima. Poslije ćemo vidjeti ko će se odvojiti. Šta je tu je", istakao je Mulalić.

Željezničar nakon četiri odigrana meča ima pet osvojenih bodova, odnosno po jednu pobjedu i poraz te dva neriješena rezultata.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Jel sve ok sa helankicama, jbo sve ostalo ???
6 2
irnes4
Mulalic je gospodin ,on ce otici kad on odluci ,a ne portal komentatori I ima on kredita dovoljno
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi