Crvena zvezda ispala iz Lige prvaka epskom greškom vlastitog navijača!

Nevjerovatna scena

Crvena zvezda ispala iz Lige prvaka epskom greškom vlastitog navijača!

Admin Čaušević

Crvena zvezda će evropsku jesen provesti u grupnoj fazi Europa lige.

Autogolom u sudijskoj nadoknadi Crvena zvezda je ispala u play-offu Lige prvaka uz epski propust navijača beogradskog velikana.

Prvak Srbije je imao 2:0 protiv Maccabija, ali nadoknade oba poluvremena su bile kobne za popularne Crveno-bele, kako u prvom dijelu tako i u nastavku.

Kada su se čekli produžeci na stadionu Rajko Mitić uslijedio je autogol Pavkova čemu je značajno kumovao jedan od pristalica Zvezde.

Ivanić je napravio prekršaj nad Cornaudom, a sudija Taylor je odlučio da pusti prednost jer je lopta došla do Hazize koji je bio u odličnoj pozicji.

Tada se istočne tribine čuo zvuk pištaljke od jednog navijača što je zbunilo sve igrače na terenu pa je engleski arbitar morao "vratiti faul".

Oglasi

Izraelci su se ljutili zbog toga, ali nakon tog prekida stigao je autogol Pavkova za 2:2 koji je značio i prolazak Izraelaca dalje.

Tako je nepromišljena glupost jednog od navijača nanijela ogromnu štetu i ranu za sva vremena beograskom klubu.

Osim što su ostali bez grupne faze u Zvezdi su ostale i bez ogromnog novca koliko vrijedi plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasmanom u grupnu faz LP Zvezda bi inkasirala 18 miliona eura, a sada će u Europa ligi dobiti šest puta manje, odnosno 3.2 miliona.

Ipak, Beograđani šansu da nadoknade novac s dobrim rezultatima u Europa ligi gdje pobjeda u grupnoj fazi vrijedi 630.000 eura, a remi 210.000 eura.

Top Komentari

ubnt
yebm ti crvenu zvezdu sve mrvu po mrvu.
11 2
A koga to interesuje C. Zvezda u BH, imali te nesto pametnije pisati.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi