Pojedini treneri Premier lige se ujedinili s ciljem da nađu način kako da se zaustavi "vanzemaljac"!

Kako zaustaviti Norvežanina?

Pojedini treneri Premier lige se ujedinili s ciljem da nađu način kako da se zaustavi "vanzemaljac"!

Edmir Škorić

Menadžeri nekoliko ekipa Premier lige navodno su zvali jedni druge kako bi razgovarali o tome kako zaustaviti novu zvijezdu lige.

Norveški napadač Erling Haaland je ovog ljeta iz Borussije Dortmund prešao u Manchester City te je već sada jasno da će biti veliko pojačanje Građana. U subotu je Haaland postigao svoj prvi hat-trick za City, koji je uspio da preokrene 0:2 protiv Crystal Palacea i pobijedi 4:2.

22-godišnjak je bio prejak, brz i prosto nezaustavljiv za defanzivce Palacea, a čini se da će svi ostali timovi imati jednake probleme kada se suoče sa Građanima.

Stoga su menadžeri pojedinih premierligaških timova navodno obavljali međusobno pozive kako bi razgovarali o Haalandu i žele zajedničkim snagama da nađu način kako ga zaustaviti.

Ovu je vijest prvi objavio britanski Telegraph, a potom su je prenijeli mnogi portali u Engleskoj. Jednostavno, strah od Haalanda je evidentan, svi su zabrinuti kako se nositi sa "vanzemaljcem" koji je visok, jak i brz.

"On je vanzemaljac - jači, viši i brži od svega što smo do sada vidjeli u nogometu", navodno je rekao jedan od trenera.

Oglasi

Nisu imenovani treneri koji su tražili zajedničko rješenje za zaustavljanje Haalanda, ali možete i sami da pretpostavite...

Menadžer Cityja Pep Guardiola nema taj problem, on uživa u Haalandovim igrama i ne prestaje da ga hvali.

"Ono što je važno jest da je on divan momak, prizemljen", rekao je šef Cityja Pep Guardiola novinarima nakon Haalandovog hat-tricka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Vidim njegovo ponašanje i njegov govor tijela. Pazite na govor tijela igrača i uvijek je on u pravoj poziciji. On je jako sretan zbog svega. Ne radi se tu samo o golovima. Erling je fantastičan", rekao je Pep.

Haaland je zabio nevjerovatnih 86 golova u 89 nastupa toke svoje dvije i pol sezone s Borussijom Dortmund i trenutno ima prosjek od više od gola u svakoj utakmici za Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nemoguce je zaustaviti igraca kojem je dozvoljeno da protivniku dzonom startuje u glavu i ne dobije ni zuti karton...mislim da je najteze zaustaviti sudije koje primaju lovu od Arapa...
1 8
PodvarakANeKupus
Slomi mu nogu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti