Šampioni nikada ne odustaju: Liverpool golom u 98. minuti srušio Newcastle na Anfieldu!

Domaći slavili sa 2:1

Šampioni nikada ne odustaju: Liverpool golom u 98. minuti srušio Newcastle na Anfieldu!

Endin Čaušević

Liverpool je večeras je u nevjerovatnoj utakmici pobijedio Newcastle nakon preokreta sa 2:1 u okviru petog kola Premiershipa.

Redsi su za vikend deklasirali na svom terenu Bournemouth sa 5:0, ali su uz dosta muke uspjeli da dođu do pobjede protiv Newcastlea i to golom u 98. minuti utakmice.

Na početku utakmice gledali smo početno ispitivanje snaga, ali se vidjelo odmah da se Newcastle nije došao braniti na Anfield i da će pokušati iskorisiti svoje prilike.

Gosti su zaprijetili u 18. minuti kada je Fraser pokušao s vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Liverpool je prvu pravu priliku imao u 21. minuti. U šansi je bio Luis Diaz koji je šutirao iz dobre pozicije, ali u posljednji trenutak jedan od defanzivaca gostiju je uklizao i uspio spasiti svoj tim.

I onda u 38. minuti muk na Anfieldu. Newcastle je nakon odlične akcije uspio da povede sa 1:0.

Oglasi

U centru pažnje bio je Alexander Isak koji je prije svega par dana potpisao za Newcastle, a večeras je u debiju za svoj novi klub uspio da zabije pogodak i to u gostima protiv Liverpoola.

Newcastle je čuvao prednost, ali Liverpool je u drugom dijelu svim silama krenuo po preokret. Domaći su imali sreće u 55. minuti kada Isak zabija fantastičan gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Samo šest minuta kasnije Redsi su poravnali na 1:1. Salah je prošao po desnoj strani i sjajno dodao loptu do Roberta Firmina koji pogađa za 1:1 i vraća nadu navijačima Liverpoola.

Liverpool je do kraja utakmice pokušao na sve načine da dođe do pobjede i kada su svi očekivali kraj Redsi su u 98. minuti zabili gol za 2:1 i došli do preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon kornera nastala je velika gužva u petercu gostiju gdje se najbolje snašao Carvalho koji sjajno pogađa za 2:1 i eksploziju oduševljenja na Anfieldu. Newcastle je bio na korak od boda, ali Liverpool je pokazao svoj šampionski mentalitet.

Treba istaći da su u Londonu večeras su gradskom derbiju remizirali West Ham - Tottenham. Tottenham je vodio od 34. minuti autogolom Kehrera, ali je bod domaćim donio Soucek u 55. minuti kada je postavio konačnih 1:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...eto nek sad ovi beduinski placenici malo legnu i valjaju s, j*bo im ja kosti mrtvih svima redom...
1 27
Viper20
Dobra utakmica nazalost bolji tim nije pobjedio,nez zasto nadoknade traju uvjek dok Liv ne postigne pogodak izgleda da je City premoćan pa mora FA ponovo da pomogne miljenicima bar u top3 da zavrse
16 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije