Pogledajte kako trenutno izgleda: U komšiluku se punom parom gradi najmoderniji stadion na Balkanu

Otvorenje za četiri mjeseca

Pogledajte kako trenutno izgleda: U komšiluku se punom parom gradi najmoderniji stadion na Balkanu

Endin Čaušević

Osijek je prije nekoliko godina počeo izgradnju novog stadiona koji bi trebao biti otvoren za četiri mjeseca.

Izgradnja ovog stadiona ide punom parom i očekuje se da radovi budu završeni u narednim mjesecima, te će Pampas Arena najvjerovatnije biti otvorena za četiri mjeseca.

U ovaj stadion će ukupno biti uloženo preko 80 miliona eura, ali će Osijek i Hrvatska dobiti jedan od najmodernijih stadiona na Balkanu.

Kapacitet stadiona će biti 13.000 mjesta i očekuje se da u budućnosti reprezentacija Hrvatske većinu utakmica igra upravo na Pampas Areni.

U Maju su ubrzani radovi na ovom stadionu jer žele da se sve završe u zadanom roku i čini se da će se to zaista desiti.

Hrvatska će dobiti jedan od najmodernijih stadiona u Evropi koji će biti opremljen svim popratnim sadržajima. Uz stadion će biti i trening kamp što će itekako olakšati stvari za NK Osijek, ali i za sve reprezentacije Hrvatske.

Oglasi

Očekuje se da Osijek već u proljetnom dijelu sezone zaigra na Pampas Areni. Također, objavljen je i video koji pokazuje da radovi zaista idu punom parom, ali i otkriva kako ovaj stadion izgleda trenutno.

Sve bolje i bolje.. 😊🥰

Posted by Bijelo-plava birtija on Tuesday, September 20, 2022

Nadati se da bi se ista stvar uskoro mogla desiti i u Bosni i Hercegovini i da ćemo i mi konačno dobiti jedan moderan stadion koji će ispunjavati sve UEFA-ine uslove i da se nećemo samo diviti s onim što se radi u komšiluku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Radovi na izgradnji novog stadiona u Osijeku počeli su 2018. godine, ali je koronavirus poremetio plan da se izgradnja završi u svega dvije ili tri godine.

Međutim, nakon kraće pauze radovi su nastavljeni i u maju ove godine znatno ubrzani, te je sada već izgledno da će Osijek već od početka 2023. godine imati novi stadion koji će sigurno biti ponos Hrvatske.

Top Komentari

hotonjskimaher
Treba također napomenuti da hrvatska nije dala ni 1 euro za izgradnju ovog stadiona i također Osijekovi vlasnici su Mađari koji prave ovaj stadiona . Znaju ljudi gdje treba ulagati , neće oni ulagat u Slogu iz Gornjeg Crnjovela
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi