Za tri mjeseca dobili samo jednu hranarinu: Federalni prvoligaš pred gašenjem?

Alarmantna situacija

Za tri mjeseca dobili samo jednu hranarinu: Federalni prvoligaš pred gašenjem?

Admin Čaušević

Pojedini klubovi su ostavljeni na milost u nemilost od strane lokalnih vlasti. 

Jedan od boljih federalnih prvoligaša se nalazi pred gašenjem, barem se to da zaključiti iz alarmantne poruke koja danas stiže iz Goražda.

Iako su u seriji od tri utakmice bez poraza fudbaleri Goražda ne znaju šta ih čeka sutra i da li će uopšte igrati naredni meč.

Iz FK Goražda su poslali alarmantnu poruku. Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Alminom Omerovićem je podnio ostavku i budućnost kluba je jako neizvjesna i zahtjeva se hitan sastanak sa vlastima.

Najteže je svakako igračima koji su u protekla tri mjeseca dobili samo novac namijenjen za hranarinu što je svakako poražavajuća informacija.

"Pošto je danas Upravni odbor FK Goražde predao pismene ostavke predsjedniku skupštine na daljnje postupanje, današnji planirani trening FK Gorazde nije održan. Razlog tome su sva dešavanja unutar i oko kluba", navodi se u saopštenju:

Oglasi

"Tražimo hitan sastanak sutra sa Gradonačelnikom grada Goražda i sastanak sa premijerkom kantona uz prisustvo članova uprave FK Goražde. Kako saznajemo kompletan Upravni odbor je dao ostavku."

Mi sada kao Šefovi stručnog štaba i igrači želimo da znamo našu budućnost. Da li možemo uopšte da se takmičimo, da li ima volje i želje da nastavimo dalje, da li možemo očekivati podršku finansijsku nadležnih organa, to su samo neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor?!

Poštovani! Posto je danas Upravni odbor FK Goražde predao pismene ostavke predsjedniku skupštine na daljnje postupanje,...

Posted by Fudbalski klub Goražde on Tuesday, September 20, 2022
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svi moramo znati da momci daju zadnji atom snage da naprave nešto za ovaj klub, a u skoro 3 mjeseca dobili su jednu hranarinu. Budućnost nastavka igranja u ovom klubu je neizvjesna. Želimo da znamo šta nas očekuje. To je poruka sa današnjeg sastanka stručnog štaba i igrača."

Goražde je u uvodnih šest kola skupilo devet bodova i nalazi se na visokom sedmom mjestu. Za vikend bi trebali gostovati Gradini u Srebreniku, ali je taj meč u ovom trenutku pod znakom pitanja.

Top Komentari

SarajFK
Pa nek manje jedu!
2 5
Atino isfrustrirana….bil ti, Ako uopste radis, radio za dzaba i bil radio gladan i Jos zamisli nemas djeci dat sta da jedu……manje duvaj, sibaj se il vec sta radis manje radi da budes razumniji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi