Himna BiH na Bilinom polju protekla uz upečatljivu poruku BHFanaticosa

Na susretu protiv Crne Gore

Himna BiH na Bilinom polju protekla uz upečatljivu poruku BHFanaticosa

Admin Čaušević

Oko 11.000 gledatelja posmatra meč Lige nacija između BiH i Crne Gore. 

Uoči same utakmice vladalo je veliko međusobno poštovanje između navijača obje selekcije, a tako je i na tribinama Bilinog polja. 

Tokom intoniranja himne BHFanaticosi su napravili koreografiju uz upečatljivu poruku.

Navjerniji navijači su u zrak podigli na stotine kartona za zastavom republike Bosne i Hercegovine s kojom je naša zemlja i primljena u UN.

Na ogradu je bio postavljen zlatni ljiljan dok je ispod okačen transparent na kojem je ispisano: "Vječno cvjetaj u inat dušmanima".

Mnogobrojni bh. navijači već godinama donose zastavu republike BiH i večerašnja dešavanja iz Zenice su potvrda da nemaju odustati od jednog od simbola naše zemlje.

Inače, prije utakmice BHFanaticosi su napravili korteo zeničkim ulicama što je na neki način tradicija uoči utakmice fudbalskih Zmajeva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podršku na zeničkom hramu fudbala imaju i Crnogorci. U Zenicu je danas stiglo oko 400 navijača naših susjeda i ugošćeni su na sjajan način, a skupa sa bh. navijačima na ulicama su pjevali "Bosnom behar probeharao".

Tokom cijelog dana u Zenici je vladala sjajna i prije svega prijateljska atmosfera te se može reći da su Zeničani kao i navijači BiH bili odličan domaćin Crnogorcima te su se na odličan način revanširali za doček u Podgorici prije nekoliko mjeseci. 

Top Komentari

Zax
Jadna vam majka bolesna ko vas nezna jadan je
3 10
Turgut2
Nemam nista protiv ali nisam fen jer je to nije bosnjacki nego srpski emblem nema veze kako je sve pocelo 90tih i kako je pocela ta zastava da se ulize zapadnjacima sa simbolom koji izgleda kao krst a vidjeli smo sta su isti uradili bosnjacima cam i embargo za odbranu im uveli. Drugacije gledamo na stvari a Bosna ako hoce se gradjanska nebi trebalo da ima simbole jednog naroda nego nijednog ili sve ukupno ukljucujuci inrazne male ostale narode. Istovremeno ova nova zutoplava nametnuta ni tanije nesto ali barem nije znak samo jednog naroda
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi