Potter ne štedi: Ne može dobiti Bellinghama, ali može druge dvije zvijezde

Zanimljiv odabir

Potter ne štedi: Ne može dobiti Bellinghama, ali može druge dvije zvijezde

Esmer Oštraković

Čelnici Chelseaja htjeli su se narednog ljeta uključiti u borbu za potpis sjajnog Judea Bellinghama.

Kako prenose engleski mediji, od toga neće biti ništa jer su Potter, ali i ljudi iznad njega, shvatili da se Bellingham želi priključiti Real Madridu.

Ipak, to ne znači da će Chelsea mirovati u narednim prijelaznim rokovima, te će promjena ekipe biti nastavljena u narednom periodu.

Kako prenose mediji bliski Chelseaju, glavni fokus biti će na dovođenju pojačanja koja igraju u veznom redu, a već je jasnko koga Potter želi.

Prije svega Potter želi da Kante ostane u klubu, iako njegov ugovor ističe na kraju sezone, ali se nadaju da će ga uspješno produžiti.

Također, na kraju sezone ističe i ugovor od Jorginha, ali još nije donijeta odluka šta će biti urađeno po tom pitanju, te da li će ga pustiti da napusti klub.

Boehly, vlasnik Chelseaja, želi u klub vratiti neakdašnjeg omladinca, a sada reprezentativca Engleske, Declana Ricea čiji bi dolazak predstavljao veliko pojačanje za vezni red ovog kluba.

Osim Ricea Chelesaa želi kupovati i u Njemačkoj i to u ekipi RB Leipziga, a radi se o Christopheru Nkunkuu koji je na meti čelnika tima iz Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno se osim dovođenja igrača sprema još jedna promjena u ekipi Chelseaja i to među igračima koji su trenutno u klubu.

Naime, radi se o tome da se Potteru više sviđa kako na treninzima reaguje Kepa Arrizabalaga u odnosu na Mendyja. Upravo zbog toga bi Kepa mogao dobiti priliku da ponovo postane "jedinica" u Chelseaju.

Top Komentari

Kiss
Engleski trener preferira bijelce prema tome nikakvo čudo jbg ga otac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti